Το περασμένο καλοκαίρι έκανε τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας την παγκόσμια κατακραυγή, ένα βίντεο που είχε τραβήξει μια παρέα ανδρών από τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν έναν καρχαρία.

Στις εικόνες που κατέγραψαν με την κάμερά τους φαίνεται ο αγώνας του καρχαρία να ξεφύγει, ενώ εκείνοι τον τραβούν με το ταχύπλοο σκάφος τους, γελώντας με ενθουσιασμό, ενώ ένας από αυτούς ακούγεται να λέει πως το άτυχο ζώο είναι σχεδόν νεκρό.  

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όσο και από τις αρμόδιες οργανώσεις για την προστασία της άγριας ζωής, που αμέσως ξεκίνησαν έρευνες.

Μήνες μετά την κυκλοφορία του βίντεο, οι αρμόδιες αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες και τους απήγγειλαν κατηγορίες για βασανισμό ζώου σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, στο σκάφος επέβαιναν 4 άνδρες, οι τρεις εκ των οποίων εμφανίζονται στο βίντεο που τραβά ο τέταρτος, και οι οποίοι αρχικά πυροβόλησαν τον καρχαρία, πριν αρχίσουν να τον τραβούν με το σκάφος το οποίο έπλεε με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα τον θάνατο του ζώου.
 

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν στους τρεις άνδρες που εικονίζονται στο βίντεο και πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης ως και πέντε χρόνια, αλλά και πρόστιμο μέχρι 10.000 δολάρια.

Μάλιστα οι δυο εξ αυτών αντιμετωπίζουν πρόσθετες κατηγορίες καθώς οι αρχές ανακάλυψαν κι ένα δεύτερο παρόμοιο περιστατικό που έγινε νωρίτερα την ίδια μέρα, γεγονός που λειτούργησε επιβαρυντικά για αυτούς.

Το βίντεο ανέβηκε στο facebook από έναν ψαρά του Μαϊάμι, στον οποίο το είχαν στείλει δύο χρήστες του Instagram. Όπως ο ίδιος εξήγησε, αποφάσισε να το δημοσιοποιήσει προκειμένου οι συγκεκριμένοι άνδρες να εντοπιστούν από τις αρχές. «Τρομοκρατήθηκα», είπε στο CNNi και πρόσθεσε: «Ψαρεύω καρχαρίες εδώ και 50 χρόνια και δεν έχω δει ποτέ ξανά τέτοια βιαιότητα και ασέβεια προς ένα ζώο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook