«Υπάρχουν ακόμα ορισμένα ενδιάμεσα βήματα» που πρέπει να γίνουν πριν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δηλώνει στο CNBC ο Μάριο Σεντένο

Μήνυμα στην Αθήνα ότι πρώτα θα πρέπει να ολοκληρώσει και να υλοποιήσει πλήρως το Μνημόνιο πριν να υπάρξει οποιαδήποτε ελάφρυνση για το χρέος της έστειλε ο νέος πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο με συνέντευξή του στο CNBC.

Όπως λέει χαρακτηριστικά «υπάρχουν ακόμα ορισμένα ενδιάμεσα βήματα» που πρέπει να γίνουν πριν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Το CNBC υπενθυμίζει τις δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου στις αρχές Δεκεμβρίου όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε εκφράσει την ελπίδα για μια συμφωνία για το χρέος πριν τη λήξη του προγράμματος.

«Νομίζουμε πως θα επιτύχουμε ένα πολύ, πολύ καλό αποτέλεσμα πολύ σύντομα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ώστε να μπορέσουμε να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας χωρίς τη στήριξη του επισημου τομέα και αυτό είναι προϋπόθεση προκειμένου να μπορέσουμε να το κάνουμε», δήλωνε στις 5 Δεκεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Σεντένο όμως είναι σαφής: «Είμαστε σε μια καλή διάθεση για να τελειώσουμε στα μέσα του 2018, τον Αύγουστο του 2018. Ελπίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές θα συνεχίσουν το καταπληκτικό έργο που κάνουν τα τελευταία χρόνια προκειμένου να υλοποιήσουν όλα τα μέτρα και να πετύχουν όλους τους στόχους που έχουμε στο πρόγραμμα».

Παράλληλα καλεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να στηρίξουν την Ελλάδα μετά το πρόγραμμα και να έχουν υπομονή με τη χώρα μας. «Αυτό που πρέπει να κάνουν οι θεσμοί είναι να στηρίξουν τις ελληνικές αρχές στη διαδικασία μετά τις μεταρρυθμίσεις» καταλήγει ο Πορτογάλος πολιτικός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook