Συνάντηση δημάρχου Ιεράπετρας με την προϊστάμενη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου

Οι εργασίες στο σπίτι του Ναπολέοντα και στο φρούριο του Καλέ, η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του Καλέ, η Αρχαιολογική Συλλογή, το αρχαίο θέατρο και οι ανασκαφές στη νήσο Χρυσή και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ. Χρύσα Σοφιανού.

Στη συνάντηση παρεβρέθηκαν και ο κ. Νίκος Πανουτσόπουλος, αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων, και ο πρόεδρος του συλλόγου φιλολόγων Λασιθίου, κ. Εμμανουήλ Τζάβλας.  Από τη μεριά του προέδρου του συλλόγου φιλολόγων τέθηκε πρόταση για την οργάνωση εκδηλώσεων ανάγνωσης γαλλικής ποίησης στο σπίτι του Ναπολέοντα, για την ανάδειξη του χώρου, στην οποία ο Δήμος Ιεράπετρας ανταποκρίθηκε άμεσα.

Μέσα στα πλαίσια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στο σπίτι του Ναπολέοντα και στο φρούριο του Καλέ όπου αξιολογήθηκε η παρούσα τους κατάσταση και επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα άμεσης έναρξης εργασιών αποκατάστασης. 

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης  «Ο Δήμος Ιεράπετρας έχει καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την ωρίμανση και την πραγματοποίηση μελετών και ζητάμε τη στήριξη της αρχαιολογικής υπηρεσίας και την έγκριση των μελετών, ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση των εργασιών.

Σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των σημείων πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, θα φροντίσουμε, σε συνεννόηση με την αρχαιολογική υπηρεσία, την άμεση συντήρηση, ανάπλαση και ανάδειξη του αρχαιολογικού μας πλούτου, ώστε παραδοθεί στις επόμενες γενιές χωρίς να στερείται της αξιοπρέπειας και του πρότερου μεγαλείου του.» 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook