Τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια αφορούν 4.000 πολίτες οι οποίοι καλούνται να καταβάλουν τις οφειλές έως το τέλος του έτους 

Στην απροειδοποίητη δέσμευση των λογαριασμών και κατά συνέπεια στην κατάσχεση χρηματικών ποσών για οφειλές προς τον δήμο του Βύρωνα, προχώρησε ο δήμαρχος Άκης Κατοπόδης, όπως καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Κόνσουλας.

Τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια αφορούν 4.000 πολίτες οι οποίοι καλούνται να καταβάλουν τις οφειλές έως το τέλος του έτους σε διαφορετική περίπτωση, θα γίνει αυτόματη κατάσχεση του ποσού.

Οι κάτοικοι του Βύρωνα καλούν εξοργισμένοι τα τηλέφωνα του δήμου και διαμαρτύρονται καθώς όπως υποστηρίζουν δεν ενημερώθηκαν, ενώ δεν τους δόθηκε και κανένα χρονικό περιθώριο προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μέσω του προσωπικού λογαριασμού του κυρίου Κόνσουλα και σύμφωνα με τα στοιχεία για περίπου 3.600 ανθρώπους οι οφειλές είναι μέχρι 1.000 €, με τη συντριπτική πλειοψηφία περίπου 2.500 άνθρωποι να οφείλουν από 70-200 €, ενώ 194 κάτοικοι χρωστούν από 1000-5.000 € και 61 οφειλέτες χρωστούν από 5.000 μέχρι και 146.000 €. Οι οφειλές αφορούν κλήσεις τις δημοτικής αστυνομίας και μη καταβολή δημοτικών τελών. Σε πολλές περιπτώσεις δε τα στοιχεία είναι λάθος, ενώ σε κάποιες άλλες οι εταιρίες στις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα δεν υφίστανται.

Μιλώντας στο Newpost, ο κύριος Κόνσουλας, σημειώνει πως «θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί οι κάτοικοι που αφορά το θέμα προκειμένου να είχαν διακανονίσει την οφειλή και όχι να βρεθούν προ εκπλήξεως. Να μαζέψεις ο δήμος όσα του οφείλονται, αλλά χωρίς ενημέρωση 10 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα με δέσμευση και κατάσχεση από τους λογαριασμούς;»

 Αξίζει να σημειωθεί πως οι λίστες με την δέσμευση των λογαριασμών έφτασαν στις τράπεζες στις 6 Δεκεμβρίου. Οι οφειλές αφορούν  κυρίως,   άπορους, άνεργους αλλά και χαμηλοσυνταξιούχους.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook