Απερρίφθη αίτημα για πάγωμα της διαδικασίας – Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η καταστροφή του δρόμου από τους εργολάβους

Στην άμεση εφαρμογή του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής, είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν οι εργολάβοι μετά την απόρριψη από το δικαστήριο του αιτήματος έκδοσης προσωρινής διαταγής που κατέθεσε ο Δήμος Χανίων μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Όπως είχε αποκαλύψει το Flashnews.gr πρόσφατα εξεδόθη πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής για την αποξήλωση του δρόμου της Χρυσής Ακτής μιας υπόθεσης που έχει εγείρει πλήθος αντιδράσεων φορέων και είχε φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.

Το δικαστικό έγγραφο εστάλη στον Δήμο Χανίων και σε εργολάβους με την υποχρέωση της άμεσης εφαρμογής.

Ο Δήμος αντέδρασε καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την αιτιολογία της κατάθεσης (στις 7 Νοεμβρίου) στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Κρήτης, αιτήματος για επανακαθορισμό του αιγιαλού στο συγκεκριμένο τμήμα, έτσι ώστε ο δρόμος να μην χαρακτηρίζεται ως αιγιαλός αλλά ως δημοτική οδός.

Παράλληλα κατέθεσε αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να παγώσει η διαδικασία που όριζε το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής για την αποξήλωση του δρόμου.

Όμως το αίτημα αυτό απερρίφθη και τώρα πλέον οι εργολάβοι είναι υποχρεωμένοι να συγκροτήσουν συνεργεία και να αποξηλώσουν τον δρόμο.

Θυμίζουμε ότι η ΔΕΥΑΧ είχε προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα για να αναβληθεί το έργο της αποξήλωσης του δρόμου και να δοθεί χρόνος στην επιχείρηση να απομακρύνει τα δίκτυά της που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς θα ήταν επιζήμιο να ξεκινήσει τέτοιου είδους εργασίες κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν.

Το δικαστήριο είχε δεχτεί την αναβολή δίνοντας χρονικό περιθώριο μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. 

Το χρονικό περιθώριο εξέπνευσε χωρίς να γίνει κάτι απο τον Δήμο Χανίων και έτσι εκδόθηκε πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook