Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συμμετείχε στην επίσημη απολογιστική συνάντηση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2017, που πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα.

Τα μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών συναντήθηκαν για να αξιολογήσουν τη φετινή διοργάνωση και να συζητήσουν ανάγκες και ιδέες για τη νέα χρονιά.

Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων εκπροσώπησαν η Προϊσταμένη, Βιβή Χουδαλάκη, και η βιβλιοθηκονόμος της Παιδικής – Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου, Μαρία Μαραβελάκη.

Στην απολογιστική συνάντηση ο Δρ. Φίλιππος Τσιμπόγλου, Γενικός Δ/ντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2017, παρουσίασε τη συνεργασία των βιβλιοθηκών, τα μελλοντικά σχέδια και τις νέες προτάσεις της ΕΒΕ για θεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο, τα οποία αναλυτικά παρουσίασε η κα Ειρήνη Βοκοτοπούλου, υπεύθυνη των καλοκαιρινών προγραμμάτων.

Ο κ. Γρηγόρης Χρυσοστομίδης, συντονιστής της Καλοκαιρινής εκστρατείας και υπεύθυνος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία και αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή των Βιβλιοθηκών από όλη την Ελλάδα στο πρόγραμμα. 

Η καλοκαιρινή εκστρατεία σε αριθμούς:

3.319 εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν σε
162 βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών
61.991 παιδιά παρακολούθησαν
96.408 παιδικά βιβλία δανείστηκαν
1.682 εθελοντές υποστήριξαν τις δράσεις σ’ όλη την Ελλάδα
7.414 νέα βιβλία αγοράστηκαν
39,52% των παιδιών παρέμειναν στις βιβλιοθήκες με το πέρας των εργαστηρίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook