Η Ναζαρέτ, η μεγαλύτερη αραβική πόλη στο Ισραήλ, με μουσουλμανικό και χριστιανικό πληθυσμό που φτάνει τους 76.000, αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων στους Αγίους Τόπους

Η Ναζαρέτ, η ισραηλινή πόλη των Αράβων στην οποία πιστεύεται ότι ο Ιησούς έχει ανατραφεί, ακύρωσε κάποιες από τις χριστουγεννιάτικες εορταστικές της εκδηλώσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την απόφαση την περασμένη εβδομάδα, ανατρέποντας δεκαετίες πολιτικών των ΗΠΑ και αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, θέτοντας σε κίνδυνο τις ειρηνευτικές προσπάθειες στη Μέση Ανατολή και δημιουργώντας αναστάτωση στον αραβικό κόσμο και τους δυτικούς συμμάχους.

Η Ναζαρέτ, η μεγαλύτερη αραβική πόλη στο Ισραήλ, με μουσουλμανικό και χριστιανικό πληθυσμό που φτάνει τους 76.000, αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων στους Αγίους Τόπους.   Ο δήμαρχος της πόλης Αλί Σαλάμ αποφάσισε να ακυρώσει το εορταστικό φεστιβάλ, καθώς και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε το πνεύμα και την ατμόσφαιρα των εορτών.   

«Αποφασίσαμε να ακυρώσουμε τους παραδοσιακούς χριστουγεννιάτικους εορτασμούς γιατί βρισκόμαστε σε περίοδο διαμάχης, ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης Τραμπ για την Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πόλης Salem Sharara. Advertisement: 1:13   Η Ναζαρέτ παραδοσιακά θεωρείται ότι είναι ο τόπος όπου μεγάλωσε ο Ιησούς. Η επιβλητική Βασιλική του Ευαγγελισμού στην κεντρική Ναζαρέτ, είναι χτισμένη σε μια τοποθεσία στην οποία πολλοί Χριστιανοί θεωρούν ότι βρισκόταν το πατρικό σπίτι της μητέρας του Ιησού, Μαρίας.   

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι παρόλα αυτά, τα μαγαζιά της πόλης θα λειτουργήσουν όπως κάθε χρόνο και οι παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες λειτουργίες των εκκλησιών θα διεξαχθούν κανονικά.   Μέσα σε μία ώρα από την ανακοίνωση, οι παλαιστινιακές πόλεις Βηθλεέμ, η παραδοσιακή γενέτειρα του Ιησού και Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη του Ισραήλ, έσβησαν τα χριστουγεννιάτικα φώτα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

lifo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook