Ισχυροί νοτιάδες έως την Κυριακή πρωί – Αποκατάσταση του βορείου ρεύματος και αλλαγή του καιρού από την Τρίτη

Οι Νότιοι άνεμοι εμφανίζονται ήδη αρκετά ενισχυμένοι σε πολλές περιοχές στα βόρεια τμήματα της Κρήτης με την μέγιστη ένταση τους κατά τόπους να φθάνει έως και τα 7 Μποφώρ. Οι περιοχές που θα επηρεασθούν περισσότερο είναι δυτικά και ανατολικά τμήματα των Χανίων (η πόλη των Χανίων έχει σχεδόν άπνοια), τα κεντρικά και βόρεια τμήματα του Ρεθύμνου, του Ηρακλείου και του Ν. Λασιθίου. Η μεγαλύτερη ενίσχυση των Νοτίων ανέμων θα γίνει περισσότερο αισθητή τις επόμενες ώρες και θα διατηρηθεί έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Ο καιρός γενικά διατηρείται καλός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Λίγες βροχές αναμένεται να σημειωθούν μετά το μεσημέρι του Σαββάτου στα νότια τμήματα της Κρήτης και ιδιαίτερα στα δυτικά. Πιθανότητες όμως  για κάποια παροδική βροχή εμφανίζουν τα νεότερα δεδομένα και για τα βόρεια τμήματα της δυτικής Κρήτης προς τις βραδινές ώρες του Σαββάτου.   Η θερμοκρασία αναμένεται ότι σε πολλές περιοχές στα βόρεια τμήματα του νησιού θα φθάσει έως και τους 23°C, λόγω των νοτιάδων.

Για αύριο Κυριακή αναμένεται ότι από τις πρωινές ώρες οι άνεμοι θα στραφούν από Δυτικές διευθύνσεις,  αρχικά από τα δυτικά της Κρήτης,  δημιουργώντας αρκετές νεφώσεις οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν λίγες βροχές κατά τόπους. Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες οι Νότιοι άνεμοι θα έχουν εξασθενήσει και στια ανατολικά τμήματα του νησιού και θα στραφούν σταδιακά και εκεί από Δυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φθάνει στα 4 έως 5 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή υποχώρηση με τη μέγιστη να κυμαίνεται γύρω στους 20°C.
Για τη Δευτέρα αναμένεται ένα καιρός με αυξημένες νεφώσεις, αλλά χωρίς φαινόμενα βροχής,  ενώ οι άνεμοι διατηρούνται από Δυτικές διευθύνσεις  με εντάσεις που θα φθάνουν και πάλι τα 4 έως 5 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και πάλι με την ελάχιστη να επανέρχεται στους 12°C και τη μέγιστη περίπου στους 18°C.

Από την Τρίτη αναμένεται νέα αλλαγή του καιρού με το Βόρειο ρεύμα να ενισχύεται  στο Αιγαίο και μια περισσότερο ψυχρή μάζα να καταλαμβάνει την ανώτερη ατμόσφαιρα της Κρήτης. Αν και ο καιρός θα ξεκινήσει καλός το πρωί της Τρίτης, με μόνο λίγες νεφώσεις, αργότερα θα πυκνώσουν και σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες  θα ξεκινήσουν να εμφανίζονται οι βροχές  κυρίως σε όλα τα βόρεια τμήματα της Κρήτης, ενώ κατά τόπους θα σημειωθούν κάποιες βροχές και στα νότια. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν μετά το μεσημέρι της Τρίτης με την ένταση τους να φθάνει στα 5 – 6 Μποφώρ στο Αιγαίο, ενώ έως και τα 7 Μποφώρ θα φθάνουν σε νότιες περιοχές του νησιού. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά χαμηλότερα επαναφέροντας μας στις χειμερινές τιμές.

Την Τετάρτη θα συνεχίσει να διατηρείται το ίδιο, χειμερινό αλλά ήπιο σκηνικό του καιρού, με βροχές κατά τόπους στα βόρεια τμήματα , ενώ νωρίς τις πρωινές ώρες της Τετάρτης μπορεί να σημειωθούν και χιονοπτώσεις ψηλά στα ορεινά, επαναφέροντας τα στη χειμερινή Χριστουγεννιάτικη όψη τους. Οι Βόρειοι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει τις χαμηλότερες τιμές της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για όσους ταξιδεύουν απόψε με τα τακτικά δρομολόγια των πλοίων δεν θα πρέπει να έχουν μεγάλη ανησυχία για τον κυματισμό στο Αιγαίο  και μόνο η μεγάλη  ένταση των ανέμων μπορεί να προκαλέσει  πιθανά  προβλήματα στον απόπλου. Σημειώνεται επίσης ότι η ενίσχυση των Βορείων ανέμων την Τρίτη και Τετάρτη , με τα έως τώρα στοιχεία, δεν εγκυμονεί κινδύνους για προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες του νησιού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook