Ηλικιωμένες γυναίκες λήστευαν τέσσερεις Ρομά οι οποίοι συνελήφθησαν στα Χανιά, την στιγμή που ετοιμάζοντο να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά. Πρόκειται για τους δράστες της ληστείας σε βάρος 85χρονης στις Μοίρες Ηρακλείου, οι οποίοι στα Χανιά, με την μέθοδο της απασχόλησης έκλεψαν άλλη μια ηλικιωμένη μέσα στο ίδιο της το σπίτι, αλλά οι αστυνομικοί έθεσαν τέλος στην δράση τους.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο διευθυντής της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων κ.Αρτέμης Κουτσαυτάκης, χθες το απόγευμα μια 86χρονη Χανιώτισσα κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων ότι ένας άγνωστος άνδρας την επισκέφθηκε στο σπίτι της στο Πλατάνι Χανίων  και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφού της δήλωσε ψευδώς ότι είναι υπάλληλος της Πρόνοιας, έδωσε την δυνατότητα σε τρείς αγνώστους άνδρες να εισέλθουν από ανασφάλιστο παράθυρο εντός της οικίας, και αφού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των τριάντα (30) ευρώ, τράπηκαν σε φυγή.

Αμέσως οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν και – βασισμένοι στην περιγραφή της ηλικιωμένης – εντόπισαν τους τέσσερεις Ρομά, 19,23,33 και 35 ετών, στην Σούδα ενώ πήγαιναν για να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής με προορισμό στον Πειραιά.

Κατά την προσαγωγή τους στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων, η ηλικιωμένη τους αναγνώρισε και στην συνέχεια οι ίδιοι ομολόγησαν την κλοπή αλλά στην διάρκεια της προανάκρισης ομολόγησαν και την ληστεία σε βάρος 85χρονης στις Μοίρες Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 26/8 , δύο άτομα είχαν μπεί στο σπίτι της 85χρονης λέγοντας πως είναι έμποροι, και ότι πουλούν σεντόνια.

Όταν η άτυχη γυναίκα τους απάντησε ότι δεν είχε χρήματα αυτοίτην έδεσαν με κάποιο ύφασμα, σε μια καρέκλα, και αφού έψαξαν το σπίτι, βρήκαν και πήραν τη 340 ευρώ ενώ της αφαίρεσαν και ένα χρυσό σταυρό που φορούσε.

Η γιαγιά, μετά την αποχώρηση των δραστών κατάφερε και βγήκε στο δρόμο και ειδοποίησε τους γείτονες για ότι της συνέβη, ενώ ενημέρωσε και το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Στο μεταξύ απο την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων προέκυψε πως και οι τέσσερεις την ίδια χρονική περίοδο μετέβησαν στην ευρύτερη περιοχή των Σφακίων, όπου και επιχείρησαν με τον ίδιο τρόπο να δραστηριοποιηθούν εγκληματικά σε βάρος ηλικιωμένων, έγιναν όμως αντιληπτοί από μία κάτοικο και διέφυγαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των χιλίων τριακόσια σαράντα πέντε ευρώ (1.345), μέρος του οποίου (370) ευρώ, προήλθε από τις ανωτέρω παράνομες πράξεις, ενώ ερευνάται αν η κατοχή του υπόλοιπου χρηματικού ποσού προέρχεται από άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι συλληφθέντες ομολόγησαν τις πράξεις τους και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Χανίων με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας και κλοπής.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων η προανάκριση συνεχίζεται και ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook