Η Ισπανίδα Άνα Βέλα θεωρούσε ως «ελιξήριο ζωής» ένα ποτήρι γλυκό κρασί σε καθημερινή βάση

Είχε πάντα ένα ποτήρι γλυκό κρασί δίπλα στο πιάτο της… Το θεωρούσε «ελιξήριο της ζωής» και φαίνεται να είχε ισχυρούς λόγους να το υποστηρίζει. Η Ισπανίδα Άνα Βέλα απεβίωσε σε ηλικία 116 ετών, κατέχοντας το ρεκόρ της γηραιότερης γυναίκας στην Ευρώπη.

Η γυναίκα που γεννήθηκε στην πόλη Πουέντε Ζενίλ, στην περιοχή της Κόρντομπα, «έφυγε» ενάμισι μήνα μετά τον εορτασμό των 116ων γενεθλίων της. Η τρίτη γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, ζούσε με την 90χρονη κόρη της και άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια του ύπνου της.

Η Άνα Βέλα μετακινήθηκε στην Καταλονία τη δεκαετία του 1940, όπου έζησε μέχρι και την τελευταία της ημέρα. Το ρεκόρ της γηραιότερης γυναίκας στην Ευρώπη περιήλθε στην κατοχή της στις 15 Απριλίου, όταν απεβίωσε η Ιταλίδα Έμα Μοράνο, σε ηλικία 117 ετών. Στις 16 Οκτωβρίου έκλεισε τα 116, διανύοντας άλλες 42 ημέρες από το 117ο έτος της ζωής της. 

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας της, δήλωσε «ένα ποτήρι γλυκό κρασί». Έτρωγε τα πάντα, αλλά με μέτρο και πάντα σπιτικό φαγητό.

Μετά τον θάνατο της Ισπανίδας Άνα Βέλα, γηραιότερη γυναίκα στην Ευρώπη είναι πλέον η Ιταλίδα Μαρία Τζιουζέπα Ρομπούτσι, η οποία θα κλείσει τα 114 το Μάρτιο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook