Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην περιοχή της Αττικής προχώρησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 31χρονου Έλληνα, ο οποίος είχε συγκεντρώσει και εξέδιδε μέσω ίντερνετ στις Ηνωμένες Πολιτείες πορνογραφικό υλικό με παιδιά.

Οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από τον αμερικανικό οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) για την εμπλοκή του 31χρονου άνδρα. Μετά τη σχετική εντολή της εισαγγελίας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στην οικία του, όπου εντοπίστηκαν αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας: «Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 31χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια, χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση που είναι καταχωρημένη στην οικία του 31χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 31χρονου σε περιοχή της Αττικής, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook