Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πιστή συνεργάτιδα του Ανδρέα Παπανδρέου, Αγγέλα Κοκκόλα.

Η πιστή συνεργάτις του Ανδρέα, γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου 1932 στην Λάρισα και ήταν κόρη του υποστράτηγου Στ. Κοκκόλα.

Αποφοίτησε από το Pierce College και την Σχολή του ΕΟΤ και εργάστηκε στον ΟΗΕ, την Βουλή των Ελλήνων και την Διεθνή Κοινωνική Υπηρεσία (International Social Service).

Έγινε γραμματέας του Ανδρέα Παπανδρέου το 1964, μετά από μεσολάβηση της τότε οικονομικής συμβούλου του Ανδρέα Παπανδρέου Βιργινίας Τσουδερού (που μεταπολιτευτικά προσχώρησε στην κεντροδεξιά και έγινε υπουργός της Νέας Δημοκρατίας), την οποία η Κοκκόλα γνώριζε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Τον Ιούλιο του 1965 αποσπάστηκε στο γραφείο του Γεωργίου Παπανδρέου, όπου και παρέμεινε μέχρι το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Η πρώτη γνωριμία της με τον Γεώργιο Παπανδρέου, στις 8 Ιουλίου του 1965, έγινε «σε πάρα πολύ δύσκολες ώρες, και για εκείνον, αλλά και για την Ελλάδα» σύμφωνα με αφήγηση της ίδιας.

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αναφέρει:

«Βαθιά η θλίψη μας από την απώλεια της Αγγέλας Κοκκόλα. Πιστή φίλη και σύντροφος. Αγωνίστρια της Δημοκρατίας και συνοδοιπόρος στον αγώνα για την ΑΛΛΑΓΗ της χώρας μέχρι την ύστατη ώρα. Καλό ταξίδι Αγγέλα.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook