Ο Γιώργος Τζώρτζης θα κάνει σπουδές Βιοχημείας

Υποτροφία για σπουδές Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, ένα από τα δέκα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου στην κατηγορία Life Sciences, εξασφάλισε μαθητής από τον Βόλο.

Ο Γιώργος Τζώρτζης, υπότροφος και οικότροφος μαθητής του Κολλεγίου Ανατόλια, άφησε πέρυσι την πόλη του και την οικογένειά του και ήλθε στη Θεσσαλονίκη, για να φοιτήσει στο πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου/ΙΒ.

Ανέκαθεν αγαπούσε τη Βιολογία, έχοντας επιτύχει να φτάσει σε τελικούς μεγάλων μαθητικών διοργανώσεων, ωστόσο, η ιστορία του έχει μία ιδιαιτερότητα: Είναι μέλος της Εθνικής ομάδας κολύμβησης και παράλληλα αγωνίζεται με την ομάδα του ΠΑΟΚ.

«Ξεκίνησα να κολυμπώ από 5 χρονών και στην ηλικία των 13 μπήκα στην αγωνιστική κατηγορία. Σίγουρα ο πρωταθλητισμός διαφέρει πολύ από τον απλό αθλητισμό. Υπάρχει μεγαλύτερη πίεση και περισσότερες υποχρεώσεις, αλλά από τη στιγμή που κάνω κάτι που πραγματικά αγαπώ, οι δυσκολίες γίνονται απλά ένα μέρος της καθημερινότητάς μου», εξηγεί ο Γ.Τζώρτζης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την στροφή του από τον αθλητισμό στον πρωταθλητισμό.

Όσον αφορά τις ανατροπές, που έφερε στη ζωή του η αλλαγή πόλης και τις δραστηριότητες της ηλικίας του, που χρειάστηκε να θυσιάσει, για να συνδυάσει πρωταθλητισμό και διάβασμα λέει:

«Όταν ήμουν στη Β’ Λυκείου αποφάσισα να αφήσω την πόλη μου, τον Βόλο, και να έρθω στη Θεσσαλονίκη για να μπορέσω να φοιτήσω στο πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου. Ο λόγος ήταν ότι από μικρό παιδί, εκτός από την κολύμβηση, είχα και όνειρο να σπουδάσω στην Αμερική. Σίγουρα στερήθηκα την οικογένειά μου και τις ευκολίες που έχει ένα παιδί όταν ζει στο σπίτι του. Υπήρχαν ημέρες που ξυπνούσα ξημερώματα στις 5 παρά τέταρτο, για να είμαι στην πισίνα στις 5:30, ώστε να κάνω την πρώτη προπόνηση της ημέρας. Μετά πήγαινα στο ΙΒ και το απόγευμα πάλι στο κολυμβητήριο. Προσπάθησα να είμαι υπεύθυνος και συνεπής σε κάθε μου υποχρέωση, και στο διάβασμα και στην κολύμβηση. Και νομίζω ότι τα κατάφερα. Υπήρξαν φορές που “ζήλεψα” και αναρωτήθηκα, γιατί δεν μπορώ να κάνω κάτι όπως οι συνομήλικοί μου -να βγω, να κάνω διακοπές τα Χριστούγεννα. Γρήγορα το ξεπερνούσα, γιατί ήξερα τι ήθελα».

Σε ό,τι αφορά την επιλογή των σπουδών Βιοχημείας σημειώνει: «Με ενδιαφέρει πολύ η Βιοχημεία στον άνθρωπο και ο τομέας της έρευνας. Ίσως γιατί λόγω της ενασχόλησής μου με το κολύμπι μου γεννήθηκε το ενδιαφέρον να κατανοήσω σε βάθος και να ερευνήσω τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος». Όσο για την προοπτική ολοκληρώνοντας τις σπουδές του να επιστρέψει για να εργαστεί στην Ελλάδα λέει: «Σίγουρα θα με ενδιέφερε να εργαστώ στην Ελλάδα αρκεί να μπορώ να αξιοποιήσω αυτά που θα έχω μάθει, ώστε να είμαι πραγματικά χρήσιμος».

 

(Η εξωτερική φωτογραφία είναι από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook