Παρέμβαση πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στο 11ο συνέδριο του κόμματος, μετά την ομιλία του Κύπριου υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την πτώση της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.

«Όταν σκέφτομαι την Κύπρο έχω μια γλυκόπικρη γεύση: πικρή γιατί η Ελλάδα μετά από οκτώ χρόνια εξακολουθεί να βρίσκεται στον φαύλο κύκλο των μνημονίων και δεν θα κουραστούμε να το λέμε ότι αν η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε συνεχίσει το έργο της θα είχαμε βγει από την κρίση. Και επειδή λένε για την τρόικα ότι έριξε την κυβέρνηση, η προηγούμενη κυβέρνηση έπεσε επειδή οι κκ Τσίπρας, Καμμένος, Κουβέλης και η Χρυσή Αυγή δεν συμφώνησαν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όχι γιατί ο κ. Δήμας δεν ήταν καλός υποψήφιος, αλλά γιατί έκριναν ότι ήθελαν να διακόψουν το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χαρακτήρισε “φιλοδώρημα” το βοήθημα της κυβέρνησης προς τους νέους:

«Οι μεταρρυθμίσεις στην Κύπρο ήταν πραγματικές μεταρρυθμίσεις δεν ήταν μεταρρυθμίσεις του τύπου δίνω 200 – 400 ευρώ στους νέους για να περάσουν καλύτερα Χριστούγεννα, αυτό είναι λαϊκισμός, είναι φιλοδώρημα δεν είναι μεταρρύθμιση για να πάμε παρακάτω. Η Κύπρος κατάφερε να βγει από την κρίση, χωρίς έναν φόρο. Τα ίδια ακριβώς θα κάνουμε και εμείς στην Ελλάδα όταν μας εμπιστευτεί ο λαός τη διακυβέρνηση της χώρας. Είναι δέσμευσή μας ότι θα κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο, θα βάλουμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και θα πατήσουμε σε αυτή την αναπτυξιακή δυναμική για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook