Περισσότεροι από 250 Νοτιοαφρικανοί πραγματοποίησαν ειρηνική συγκέντρωση μπροστά από την πρεσβεία της Αιγύπτου στην Πρετόρια, ζητώντας την αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στη λαϊκή εξέγερση στην Αίγυπτο.

«Έξω Μουμπάρακ, έξω! Φύγε, φύγε, φύγε!» φώναζε το πλήθος που αποτελείτο κυρίως από συνδικαλιστές της ισχυρής συνομοσπονδίας Cosatu ή μέλη φιλοπαλαιστινιακών οργανώσεων.

Παράλληλα και στη Βηρυτό δεκάδες Λιβανέζοι, μαζί με Αιγύπτιους που ζουν στο Λίβανο, πραγματοποίησαν συγκέντρωση σε ένδειξη αλληλεγγύης στους διαδηλωτές στο Κάιρο που ζητούν την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

«Χόσνι φύγε και άσε τους ανθρώπους να ζήσουν», αναγραφόταν σε ένα πανό κρατούσαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι πραγματοποιούν από το περασμένο Σάββατο καθημερινά καθιστικές διαμαρτυρίες κοντά στην αιγυπτιακή πρεσβεία στη Βηρυτό.

Η λιβανική αστυνομία, η οποία είχε συγκρουστεί με τους διαδηλωτές χθες, έλαβε αυστηρά μέτρα ασφαλείας για να τους εμποδίσει να προσεγγίσουν στην αιγυπτιακή πρεσβεία.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook