Στα πλαίσια της σημερινής κλαδικής απεργίας στο εμπόριο, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στα Δικαστήρια, με τη συμμετοχή αυτοαπασχολούμενων από την ΠΑΣΕΒΕ, συλλόγων γυναικών της ΟΓΕ και εργαζομένων από άλλους κλάδους.

Στην απεργαική συγκέντρωση τα συνδικάτα διεκδίκησαν τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου:

“Η πάλη μας για ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ της υπογραφής ΕΓΣΣΕ στα 751€ με κατάργηση του απαράδεκτου ηλικιακού διαχωρισμού, η υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους δε σταματάει εδώ. Στόχος και  της σημερινής απεργίας, ήταν να στείλουμε  ηχηρό μήνυμα, σε μονοπωλιακούς ομίλους και κυβέρνηση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στα πλαίσια της ”δίκαιης ανάπτυξης” , κατ΄ εντολή του ΣΕΒ και των μεγαλεμπόρων.

Δίνουμε τη μάχη σε κάθε εργασιακό χώρο και ιδιαίτερα στους μεγάλους να στηθούν επιτροπές του σωματείου. Να αντιπαλέψουμε τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων για δουλειά από ”ήλιο σε ήλιο”.  Να δυναμώσει η συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους που εξαθλιώνονται απ’ την ίδια πολιτική, να ανασυνταχθεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα και να περάσουμε στην επίθεση διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
• Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο.
• Μόνιμη  και σταθερή εργασία για όλους.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook