Ερωτηματικά για τους ελέγχους που διενεργούν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, στον τομέα των τροφίμων, αφήνει σε καταγγελία της η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης κα Ιωάννα Μελάκη.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ.Απόστολος Βουλγαράκης, σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr, τονίζει πως οι έλεγχοι σε όλους τους τομείς και ειδικά στα τρόφιμα γίνονται ανελλιπώς σύμφωνα με τα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

Αναλυτικότερα σε ανακοίνωσή της, η ΕΠΚΧΑΝ διαμαρτύρεται για την μη απάντηση σε επιστολή της Ένωσης αναφορικά με το θέμα των μολυσμένων από το βακτήριο Ecoli κρεάτων που είχαν εντοπιστεί από τον ΕΦΕΤ και σε Χανιώτικη εταιρεία τον περασμένο Ιούλιο.

Όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση «Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ ), έστειλε εξαιρετικά επείγουσα επιστολή, προς τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ.Βουλγαράκη Απόστολο και η οποία κοινοποιείται και στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη ,με την οποία ερωτά να μάθει, εάν έχουν γίνει οι πρέπουσες ενέργειες από μεριάς των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ,για την προστασία των καταναλωτών από τα \”μολυσμένα κρέατα\” από το φονικό βακτηρίδιο Ε COLI\” που ήρθαν στα Χανιά.

Στην επιστολή αναφέρεται:
Μετά την δημόσια ανακοίνωση του ΕΦΕΤ ότι , στην Αγορά των Χανίων,,έφθασαν\” μολυσμένα κρέατα\” με στέλεχος του βακτηριδίου Ε.COLI και συγκεκριμένα στην <<ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Α.Ε.>> (Στέρνες Ακρωτηρίου,
Χανιά Κρήτης): 1) αρ. παρτίδας 071887 (Plat de cote: μεσοπλεύριο κρέας, στηθοπλευρές), ημ. παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 49,7 κιλά και 2) Αρ. παρτίδας 071862 (Plat de cote), ημ. Παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 45,7 κιλά.\” παρακαλούμε να μας γνωρίσετε άμεσα, εάν οι υπηρεσίες σας (Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής),πραγματοποίησαν ελέγχους , στην αγορά των κρεάτων την συγκεκριμένη χρονική περίοδο περίοδο, εάν βρέθηκαν τα μολυσμένα κρέατα και εάν έγιναν ενέργειες απόσυρσης από τα ράφια των καταστημάτων ακόμα δε εάν μέχρι σήμερα με μέριμνα σας, έχουν καταστραφεί. Η επιβεβλημένη μη ανακοίνωση σας , επί των ελέγχων των υπηρεσιών σας , θέτει σε αγωνία αλλά κίνδυνο την υγεία χιλιάδων καταναλωτών, για τους οποίους έχετε ευθύνη ως εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας να προστατεύσετε.-

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη\”

Παρά τα παραπάνω οι Διοικητικές Αρχές όχι μόνο απαξιώνουν να απαντήσουν στην ΄Ενωση, πράττοντας Διοικητική Παράβαση ,αλλά και αυτή η \”μούγκα\” τους , αφήνει τους καταναλωτές ανασφαλείς και εκείνους εκτεθειμένους…….»

Η απάντηση Βουλγαράκη

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ.Απόστολο Βουλγαράκη ο οποίος δήλωσε πως

«οι έλεγχοι για να διασφαλίζεται η ποιότητα και η υγιεινή των προιόντων γίνονται κανονικά και ανελλιπώς σε όλες τις επιχειρήσεις των Χανίων. Όταν διαπιστώνονται παρατυπίες ή παρανομίες επιβάλλονται οι κυρώσεις και τα πρόστιμα ή γίνονται και οι κατασχέσεις και καταστροφές των προιόντων. Και αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook