Τελευταία ενημέρωση: 10:58

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 9 το βράδυ η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 2 το μεσημέρι στο Σγουροκεφάλι του Δήμου Χερσονήσου και κινητοποίησε ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις απο το νησί αλλά και από την Αθήνα.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα τέθηκαν σε επιφυλακή τρεις νομοί της Κρήτης, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι, και έστειλαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς.

Από το Ρέθυμνο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έφτασαν στο σημείο της πυρκαγιάς 4 πυροσβεστικά οχήματα με 8 άντρες ενώ από το Λασίθι 3 οχήματα με 6 άντρες.

Το Ηράκλειο διέθεσε αμέσως το  ελικόπτερο που εδρεύει στο νομό, το οποίο πραγματοποίησε συνεχείς ρίψεις μέχρι λίγο πριν τις 8 το βράδυ, την ώρα δηλαδή που άρχισε να βραδιάζει και το φως της ημέρας χαμήλωσε.

Δύο καναντέρ από την Ελευσίνααδύνατος ο ανεφοδιασμός

Νωρίς το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Κρήτης ζήτησε βοήθεια από την Αθήνα και έτσι εστάλησαν 2 καναντέρ από την Ελευσίνα τα οποία όμως δεν μπορούσαν, λόγω των θυελλωδών ανέμων να ανεφοδιαστούν και έτσι μετά από 2-3 ρίψεις επέστρεψαν στη βάση τους.

Στο σημείο της φωτιάς, από τα συνολικά 18 πυροσβεστικά οχήματα με 36 άνδρες, παραμένουν τα 9 οχήματα με 21 άντρες καθώς και 4 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, με 40 άντρες και 2 οχήματα ΟΤΑ.

Οι δυνάμεις από Ρέθυμνο και Λασίθι επέστρεψαν στις βάσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το συντονιστικό της Πυροσβεστικής ζητήθηκε και η συνδρομή του Πυροσβεστικού ελικοπτέρου που βρίσκεται στα Χανιά, ωστόσο αυτό δεν είναι δυνατό, αφού θα παραμείνει καθηλωμένο για 2 – 3 ημέρες καθώς παρουσίασε πρόβλημα στους έλικες.


800 στρέμματα έχουν παραδοθεί στις φλόγες

Από τη πυρκαγιά έγιναν στάχτη συνολικά 800 στρέμματα εκ των οποίων 700 από αυτά είναι χορτολιβαδική έκταση, 10 δασική και 90 γεωργική.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook