Μεγάλο ενδιαφέρον στην παρουσίαση των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων – Δείτε τους χάρτες και συμμετάσχετε στην διαβούλευση

Με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον από πολίτες, μηχανικούς και εκπροσώπους φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΚΑΜ στο Μεγάλο Αρσενάλι η παρουσίαση των μελετών για τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια περιοχών του Δήμου Χανίων.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν:

1. Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Νέας Κυδωνίας

2. Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Δήμου Ακρωτηρίου Νομού Χανίων

3. Αναθεώρηση και επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Δήμου Χανίων και των Περιαστικών Δήμων Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου και Σούδας (και 1ης συμπληρωματικής σύμβασης για την ένταξη της ΔΕ Κεραμειών), με αντικείμενο το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) του Καλλικρατικού Δήμου Χανίων,

Παράλληλα από σήμερα Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου 2018, οι μελέτες αυτές τίθενται στην διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης προκειμένου να υποβληθούν τυχόν παρατηρήσεις ή ενστάσεις.

Για τον σκοπό αυτόν δημιουργήθηκε μια ειδική ιστοσελίδα στην οποία υπάρχουν όλες οι μελέτες και οι χάρτες και φόρμα για σχόλια και παρατηρήσεις.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις μελέτες και ενδεχομένως να συμμετάσχετε στην διαβούλευση.

Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος της ομάδας των μελετητών που εργάστηκε για τα ΓΠΣ Ακρωτηρίου και Νέας Κυδωνίας, κα Ιωάννα Μελάκη, εκτός από την καταγραφή και τις ενδεχόμενες επεκτάσεις οικισμών, οι Δημοτικές Ενότητες χωρίστηκαν σε ζώνες χρήσεων γης.  Δηλαδή σε ζώνες ελέγχου και περιορισμού δόμησης αναλόγως με την χρήση γης που προτείνεται, όπως γεωργία ή κτηνοτροφία, ή τουρισμός και παραθεριστική κατοικία, ή περιαστική ζώνη προστασίας κατοικίας.  Επίσης χωροθετήθηκαν περιοχές για χαμηλής όχλησης βιοτεχνίες.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας έκανε λόγο για για μια πολύ σημαντική ημέρα καθώς εισέρχεται στο τελευταίο στάδιο η σύνταξη των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων και επεσήμανε πως μετά την περίοδο της διαβούλευσης και την τυχόν ενσωμάτωση κάποιων παρατηρήσεων τα ΓΠΣ θα νομοθετηθούν, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν τους όρους και τις προυποθέσεις με τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους.

 

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης  Χωροταξίας Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κρήτης Νίκος Καλογερής, τόνισε πως είναι σημαντικό το ότι συνεχίζεται μια δράση της προηγούμενης δημοτικής αρχής  και αναφέρθηκε στο νομοθετημένο πλέον, Περιφερειακό Χωροταξικό, στο οποίο «δένει» το ΓΠΣ του Δήμου Χανίων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook