174 ξιφομάχοι από 26 χώρες αγωνίστηκαν στο 1ο παγκόσμιο κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας νέων ανδρών που διεξήχθη στην Κρήτη. 

Μια εντυπωσιακή διοργάνωση έλαβε χώρα στη Κρήτη και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο Δύο Αορακια στο Ηράκλειο το Σάββατο 16 και την Κυριακή  17 Δεκεμβρίου. 

Στην ανακοίνωση της Αθλητικής Λέσχης Μεσαράς αναφέρεται:

“174 ξιφομάχοι από 26 χώρες αγωνίστηκαν στο 1ο παγκόσμιο κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας νέων ανδρών που διεξήχθη στην Κρήτη. 

Οι καλύτεροι ξιφομάχοι του κόσμου σ αυτή τη κατηγορία απόλαυσαν μια διοργάνωση που τα είχε όλα .

Σ ένα απίστευτο όπως το χαρακτήρισαν στάδιο με ένα εξαιρετικό καιρό στο Ηράκλειο  (κάποιοι έφυγαν με χιόνια έξω από το σπίτι τους και εδώ κυκλοφορούσαν με κοντομάνικο και βερμούδα )και μια εκπληκτική οργάνωση από την Ελληνική ομοσπονδία Ξιφασκίας και την επιτροπή νότιου ξιφασκίας Νοτίου Ελλάδας όπου συμμετέχουν τα 4 σωματεία της Κρήτης με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και βέβαια του Δήμου Ηρακλείου. 

Ένα αγώνα που η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας και με την παρέμβαση του προέδρου της και ΓΓ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας κου Κατσιαδάκη Μανώλη κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή και τις 2 επόμενες χρονιές του αγώνα στο Ηράκλειο. 

Αγωνιστικά για την ομάδα του σωματείου μας οι τρεις αθλητές μας δεν κατάφεραν να περάσουν το πρώτο γύρο με πιο άτυχο το Στέλιο Φουστανάκη που άργησε να βρει τη φόρμα του στον αγώνα έκανε 2 νίκες αλλά για ένα χτύπημα δεν πέρασε στον επόμενο γύρο. (137 τελική κατάταξη και πέρασαν στον επόμενο γύρο οι πρώτοι 136).

Οι Τσακιράκης Θοδωρής και Γρηγοριάδης Παύλος δεν κατάφεραν να πάρουν νίκης και αποκλείστηκαν 

Τελικές θέσεις. Φουστανάκης Στέλιος Ραφαήλ 137 Τσακιράκης Θεόδωρος 165 και Γρηγοριάδης Παύλος 166 .

Καλύτερες θέσεις από ελληνικής πλευράς οι Φιλιππούσης Ιωάννης 44 Και Αβραμίδης Θεόδωρος 55 .

 Την Κυριακή οι αγώνες περιλάμβαναν τα ομαδικά όπου συμμετείχαν 19 ομάδες. Η εθνική μας ομάδα ( Φουστανάκης  Αβραμίδης  Μαρκόπουλος Τσώκας ) υπό τη καθοδήγηση του προπονητή μας κου Φουστανάκη Δημήτρη και του Κοντογιάννη Αλεξάνδρου δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο των πιο ετοίμων και έμπειρων Νορβηγών και απλά πήρε τους πρώτους της βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη 

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα συμμετέχει  σε ομαδικό αγώνα σε αυτή την κατηγορία , πήραν λοιπών το βάπτισμα του πυρός και πιστεύουμε ότι  την επόμενη φορά να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα  

 Κλείνοντας να δώσουμε τα συγχαρητήρια στην ελληνική ομοσπονδία Ξιφασκίας και ιδιαίτερα στο πρόεδρο μας κο Κατσιαδάκη Μανώλη στην επιτροπή Νοτίου Ελλάδας και ιδιαίτερα στον Ιπποκράτη Μανουδάκης και στο Μανουσάκη Γιώργο για τις πολυήμερες προσπάθειες τους ώστε να βγει αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα που άφησε εντυπωσιασμένους όλους όσους είχαν την τύχη να παραβρεθούν είτε σαν αθλητές είτε σαν προπονητές ή  σαν διαιτητές και προπάντων σαν απλοί φίλαθλοι. 

Με την ελπίδα ότι του χρόνου θα έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο ευχόμαστε σε όλο το κόσμο Καλές και χαρούμενες γιορτές και ευτυχισμένο  το νέο έτος”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook