Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την συμμετοχή πλήθους κόσμου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την συμμετοχή πλήθους κόσμου εορτάστηκε και εφέτος η μνήμη του Αγίου Ελευθερίου, Πολιούχου της έδρας του Δήμου Πλατανιά. Στον Ιερό του Αγίου Ελευθερίου στο Άνω Γεράνι τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Δαμασκηνού. Επακολούθησε Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Ιερέως π. Ιωάννη Ματωνάκη.

Προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα από τον Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Σύλλογο Γερανίου και τις κυρίες της Ενορίας του χωριού. Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ελευθερίου, την οποία έφεραν μικρά παιδιά με παραδοσιακές φορεσιές, από τον Μουσικοχορευτικό Όμιλο Πλατανιά, με την συνοδεία τιμητικού Αγήματος και της Μπάντας της 5ης Μεραρχίας Κρητών, αλλά και τμημάτων του Εσπερινού Λυκείου του Πλατανιά και του Δημοτικού Σχολείου Γερανίου. 

Τον Δήμο Πλατανιά εκπροσώπησε,  λόγω έκτακτης πουσίας του Δημάρχου κ.  Ιωάννη Μαλανδράκη στην Αθήνα , ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Δασκαλάκης. Την μνήμη του Αγίου τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κισσάμου, κ. Θεόδωρος Σταθάκης, καθώς και ο Διοικητής της 5ης Μεραρχίας Κρητών Ταξίαρχος κ. Γρηγόριος Κοκολάκης, καθώς και οι Πρόεδροι Τ.Κ. και Συλλόγων της περιοχής

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook