Στην εξάρθρωση σπείρας που δρούσε στην Βορειοανατολική Αττική και η οποία είχε διαπράξει περί τις 500 κλοπές οχημάτων προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Στην εξάρθρωση σπείρας που δρούσε στην Βορειοανατολική Αττική και η οποία είχε διαπράξει περί τις 500 κλοπές οχημάτων προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ΕΛΑΣ, μετά από μεγάλη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 150 αστυνομικοί, προχώρησε στη σύλληψη 12 ατόμων μεταξύ των οποίων και τρία αρχηγικά μέλη της οργάνωσης.

Η σπείρα, η οποία λειτουργούσε με αυστηρούς κανόνες δομής και δράσης τα τελευταία πέντε χρόνια, διέθετε κατόπιν προς πώληση τα κλεμμένα αυτοκίνητα στέλνοντάς τα στην Κρήτη και την Μεσσηνία.

Η αστυνομία εντόπισε κρησφύγετα όπου υπήρχε εξοπλισμός για τις κλοπές, ενώ ειδικό ρόλο στην οργάνωση διαδραμάτιζε 41χρονος ο οποίος είχε συνεργείο. Σημειώνεται ότι η επωνυμία του συνεργείου παρέπεμπε σε εταιρεία και δεν κινούσε υποψίες.

Ειδικότερα, η σπείρα έφτιαχνε κλειδιά για να ανοίγει τα οχήματα, με έναν 32χρονο να κατασκευάζει κλειδιά με τους κωδικούς που του έδιναν άλλα μέλη ακόμη και τις βραδινές ώρες. Τρεις από τους συλληφθέντες έδιναν παραγγελίες για συγκεκριμένα αυτοκίνητα.

Δύο ακόμη άτομα, τα οποία διαθέτουν κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων, αναζητούνται για την υπόθεση.

Τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης έκαναν πολυτελή ζωή, ενώ κάποιοι εξ αυτών «έσπρωχναν» και ναρκωτικά. Η αστυνομία εντόπισε 5 κιλά κάνναβη και 143 γραμμάρια κοκαΐνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook