Τη συναυλία παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΗ Γιώργο Τσαγκαράκη.  

Μια βραδιά γεμάτη υπέροχες χριστουγεννιάτικες μελωδίες έζησαν οι θεατές που γέμισαν ασφυκτικά την Βασιλική του Αγίου Μάρκου τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου,  προκειμένου να παρακολουθήσουν την Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου.

Υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Μίλτου Λογιάδη, με εξάρχοντα  τον Δημήτρη Χανδράκη και σολίστ τον  – εκ των κορυφαίων Ελλήνων βιολιστών –  Γιώργο Δεμερτζή και τους ταλαντούχους Ηρακλειώτες Ορφέα Ζαϊμάκη (βιολί) και Κωστή Σπυριδάκη (βιολοντσέλο), με τη συμμετοχή  και της εξαιρετικής Χορωδίας Νέων του Δήμου Ηρακλείου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ιωάννη Ιδομενέως, η  Ορχήστρα απέδωσε με μοναδικό τρόπο έργα των J. S. Bach, P. I. Tchaikovsky και άλλων μεγάλων συνθετών και στο φινάλε καταχειροκροτήθηκε από το ενθουσιασμένο κοινό!

Τη συναυλία παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΗ Γιώργο Τσαγκαράκη.  Μετά την ολοκλήρωσή της, ο Δήμαρχος τόνισε: «Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια για τη δημιουργία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης, γνωρίζαμε ότι υπάρχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά στον τόπο μας που θα μπορούσαν να τη στελεχώσουν επάξια. Γνωρίζαμε επίσης ότι υπήρχε κοινό στο Ηράκλειο που διψούσε για ποιοτικές εκδηλώσεις. Η αποψινή  κοσμοσυρροή επιβεβαιώνει ότι είχαμε δίκιο και στα δύο.  Οι Ηρακλειώτες έχουν αγκαλιάσει τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης και περιμένουν πλέον με ανυπομονησία κάθε της εμφάνιση. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κ. Λογιάδη, σε όλους τους συντελεστές της, στους δασκάλους των παιδιών και φυσικά στους ίδιους τους νεαρούς μουσικούς μας.  Η διαρκής εξέλιξη της Ορχήστρας είναι εμφανής και δεν θα αργήσει η στιγμή που τα παιδιά τα οποία την απαρτίζουν, θα αρχίσουν να στελεχώνουν μεγάλες Συμφωνικές Ορχήστρες της Ελλάδας ή του εξωτερικού». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook