Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους δικαιούχους να απευθυνθούν στις τράπεζες, υπενθυμίζοντας πως το συγκεκριμένο επίδομα εμπίπτει στο ακατάσχετο, ανεξαρτήτως αν ο λογαριασμός έχει δηλωθεί ως ακατάσχετος

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα καθώς σημειώθηκαν παρατράγουδα με ορισμένους δικαιούχους, που τους παρακρατήθηκε απ’ τις τράπεζες επειδή σε βάρος τους εκκρεμούσαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, προχώρησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα ξεκαθαρίζει πως το κοινωνικό μέρισμα είναι ακατάσχετο, συνεπώς οι τράπεζες υποχρεούνται να το αποδώσουν στους δικαιούχους.

Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι, λόγω δέσμευσης λογαριασμού για οποιαδήποτε αιτία, δεν μπορούν να κάνουν ανάληψη του ποσού από το ΑΤΜ, θα πρέπει να απευθυνθούν στα ταμεία της τράπεζάς τους και να κάνουν άμεσα την ανάληψη από εκεί, διευκρινίζει το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή www.koinonikomerisma.gr άνοιξε ξανά για την υποβολή αιτήσεων και θα κλείσει στις 26 Δεκεμβρίου, προκειμένου να διορθωθούν αδικίες και λάθη που έγιναν στην υποβολή των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα από συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, όπως μονογονεϊκές οικογένειες, ανασφάλιστοι ηλικιωμένοι, μονοπρόσωπα νοικοκυριά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook