Χασισοφυτεία αποτελούμενη από 1.356 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης ανακάλυψαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, στην περιοχή της Πιτίτσας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης έρευνας οι άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου στη σύλληψη ενός άνδρα 35 ετών, από την Αλβανία, καθώς καλλιεργούσε από κοινού με άλλα τρία άτομα, τα οποία αναζητούνται, 1.356 φυτά κάνναβης ύψους δυόμιση έως τριών μέτρων τα καθένα, εντός δασικής έκτασης.

Η έκταση της φυτείας ήταν περίπου 15 στρέμματα περιβαλλόμενη από φυσική κάλυψη και οι καλλιεργητές είχαν κατασκευάσει πρόχειρα παραπήγματα με οικιακό εξοπλισμό και τρόφιμα προκειμένου να παραμένουν στο χώρο όλη την ημέρα.

Από τα 1.356 συνολικά δενδρύλλια κάνναβης που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τα 986 εκριζώθηκαν από τους αστυνομικούς ενώ τα υπόλοιπα 370 βρέθηκαν εκριζωμένα και συγκεντρωμένα σε κατάλληλη θέση από τους δράστες μέσα στο χώρο της φυτείας.

Για το πότισμα των φυτών οι καλλιεργητές είχαν συνδέσει λάστιχα ποτίσματος στη δημοτική παροχή ύδρευσης του χωριού Άνω Σαλμενίκο.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

• ένα κινητό τηλέφωνο
• τρεις κάρτες sim
• το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ
• πολλά καλλιεργητικά εργαλεία και λάστιχα ποτίσματος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook