Διεθνείς ακαδημαϊκές συναντήσεις οργανώνουν στα Χανιά το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των επικεφαλής των Αρχιτεκτονικών Σχολών της Ευρώπης, ο σύνδεσμος των Αρχιτεκτονικών Σχολών της Ευρώπης και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ.

Στο συνέδριο συμμετέχουν περίπου 70 σύνεδροι από 18 χώρες της Ευρώπης. Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι καθηγητές Antonino Saggio(Ρώμη), Edith Ackerman(MIT), Kostas Terzidis (University of Harvard) και Μanuel DeLanda (Pensilvania State University).

Οι συναντήσεις θα γίνουν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου. 

Η πρώτη είναι ένα συνέδριο το οποίο έχει ως τίτλο « Rethinking the Human in Technology-Driven Architecture” και θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλο Αρσενάλι στις 30 και 31 Αυγούστου.

Σε ποιους απευθύνεται

Το συνέδριο απευθύνεται κυρίως σε αρχιτέκτονες που διδάσκουν αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και θεωρία της αρχιτεκτονικής στις αρχιτεκτονικές σχολές της Ευρώπης και σε ερευνητές της αρχιτεκτονικής που εμβαθύνουν σε ζητήματα σχετικά με την αρχιτεκτονική δημιουργία και τις σύγχρονες θεωρήσεις της αρχιτεκτονικής.

Αντικείμενό του είναι η διερεύνηση των συγχρόνων θεωρήσεων του ανθρώπου και οι επιρροή τους στην αρχιτεκτονική δημιουργία σε μια εποχή όπου οι νέες τεχνολογίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη σύλληψη και την υλοποίηση των αρχιτεκτονικών μορφών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook