Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και δώρα στα παιδιά των Κοινωνικών Δομών

Με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες «πλημμύρισε» σήμερα  η Περιφέρεια Κρήτης όπου δεκάδες παιδιά που φιλοξενούνται σε Κλειστές Δομές Παιδικής Προστασίας έψαλαν Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ύμνους.

Τα παιδιά και τους συνοδούς τους υποδέχτηκαν στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη που πρόσφεραν δώρα σε όλα τα παιδιά των κοινωνικών δομών και συγκεκριμένα στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου, στη Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου και στις Μονάδες Παιδικής Προστασίας της Ιεράς Μονής «Παναγίας Καλυβιανή».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τα παιδιά και τους συνοδούς τους ανέφερε ότι «με πολύ αγάπη η Περιφέρεια Κρήτης προσφέρει ένα μικρό δώρο στα παιδιά των κοινωνικών δομών σε όλη την Κρήτη. Η γιορτή σήμερα ήταν πολύ συγκινητική, τα συναισθήματα όλων μας έντονα, ευχαριστούμε τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ευχόμαστε χρόνια πολλά, υγεία, δύναμη, προκοπή, καλή πρόοδο. Η Περιφέρεια Κρήτης όχι μόνο αυτές τις ημέρες βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των κοινωνικών δομών».

Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στο τομέα Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη αναφερόμενη στη γιορτή είπε: «Μια γιορτή για όλα τα παιδιά, με πολύ αγάπη από τις αρμόδιες υπηρεσίες και στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης. Είμαστε δίπλα στα παιδιά, που χρειάζονται την βοήθεια μας, την συμπαράσταση μας και εμείς έχουμε την υποχρέωση να είμαστε δίπλα τους και αυτές τις Άγιες ημέρες που διανύουμε προσφέροντας απλόχερα ειλικρινή αγάπη, χαμόγελο, αισιοδοξία. Η επικοινωνία μαζί με τα παιδιά είναι συγκλονιστική, και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βρισκόμαστε σήμερα εδώ μαζί τους. Οι στιγμές που βιώνουμε είναι μοναδικές, η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται έμπρακτα κοντά στα παιδιά».

Η αναπληρώτρια Διευθύντρια της Στέγης Ανηλίκων Ηρακλείου Γεωργία Ψαράκη ανέφερε:  «Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, την Αντιπεριφερειάρχη και τις υπηρεσίες για την υποστήριξη, τις συνεργατικές που έχουμε για την επαύξηση του έργου και το βέλτιστο συμφέρον κάθε φιλοξενούμενου παιδιού. Ευχές θερμές για καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο».

Η Διευθύντρια στο παράρτημα Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου Δήμητρα Πραχάλη: «Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη, την Αντιπεριφερειάρχη για την σημερινή εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη αγάπη και ζεστασιά. Ήταν μια ευκαιρία και για τα παιδιά να έρθουν σήμερα στη Περιφέρεια, να γνωρίσουν τον χώρο, να ανταλλάξουν ευχές με την ηγεσία της Περιφέρειας. Ευχόμαστε και του χρόνου, με υγεία για όλο τον κόσμο».

Στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή την Ιερά Μονή «Παναγίας Καλυβιανή» εκπροσώπησε η κα. Μαρία Ανυφαντάκη ενώ συμμετείχε και το συγκρότημα παραδοσιακών χορών «Μαυρόκωστα». Την Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης εκπροσώπησαν ο διευθυντής της υπηρεσίας Σπύρος Επιτροπάκης και οι Κοινωνικοί Λειτουργοί Χρυσούλα Βογιατζάκη και Κατερίνα Κασσαπάκη.

Για τις  Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου θα διοργανωθούν ανάλογες γιορτές από τους Αντιπεριφερειάρχες όπου και θα μοιραστούν δώρα στα παιδιά των Κλειστών Δομών που λειτουργούν στη Περιφερειακή Ενότητα.

Νωρίτερα τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν στον Περιφερειάρχη τα παιδιά του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων» που συνοδεύονταν από την διοικητική υπεύθυνη Ευθυμία Κούμλα, την κοινωνική λειτουργό Ειρήνη Βαλασσά και την μουσικό Φωτεινή Παπαδάκη. Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τα παιδιά και τους εκπροσώπους του Κέντρου για την επίσκεψη και τους ευχήθηκε καλές γιορτές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook