Χρώματα, μυρωδιές και εικόνες χριστουγεννιάτικες, στο 13ο δημοτικό σχολείο που θα μείνουν αξέχαστες σε μικρούς και μεγάλους

Στην χριστουγεννιάτικη γιορτή του 13ου Δημοτικού σχολείου συμμετείχαν μετά από πρόσκληση, η ομάδα των Σεφ του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας και Πολιτισμού και το  ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ΧΑΝΙΩΝ.

Η διεύθυνση του σχολείου αποστέλλει ευχαριστήριο μήνυμα καθώς όπως αναφέρουν με την παρουσία τους στη χριστουγεννιάτικη γιορτή, προσέφεραν στο σχολείο χρώματα, μυρωδιές και εικόνες χριστουγεννιάτικες, που θα μείνουν αξέχαστες σε μικρούς και μεγάλους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έβαλαν σκούφους και ποδιές και  αφού καθάρισαν τα χέρια τους, έπλασαν, έδωσαν σχήμα και στόλισαν χριστουγεννιάτικα γλυκά, που ψήθηκαν εντός του σχολείου, απλώνοντας το γλυκό άρωμά τους στους  χώρους του. Στη συνέχεια, με πολλή χαρά κερνούσαν τους καλεσμένους με τα πεντανόστημα γλυκά. Τα υλικά για τα γλυκά ήταν χορηγία του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ΧΑΝΙΩΝ. 

Οι άνθρωποι που υποστήριξαν τα παιδιά στις δημιουργίες τους με σεβασμό και υπευθυνότητα, ήταν ο Αντιπρόεδρος του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας και Πολιτισμού κ Ιωάννης Καλούτσης και τα μέλη κ. Παντελής Χαζηράκης, ο κ Νεκτάριος Χατζηδάκης, ο κ. Στέλλιος Μαρκαντωνάκης. Από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ΧΑΝΙΩΝ εργάστηκαν μαζί με τα παιδιά, ο καθηγητής κ. Αιμίλιος Ασλάνης και οι φοιτητές/τριες  κα Μαρίνα Παπουτσά,  κ. Εμμανουήλ Κωστάκης,  κ. Γιώργος Κωστάκης,  κα Ιωάννα Πρινέα και  κ. Ιάκωβος  Καλλέργης.

Στην ατμόσφαιρα της γιορτής συνέβαλε η γνωστή και αγαπημένη συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, η κα Άννα Κοντολέων, με αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, αυτών που με μοναδικό τρόπο γλυκαίνουν τις ψυχές των παιδιών. 

Επίσης, οι μουσικοί κα Δώρα Μαργαρίτη, ο κος Πέτρος Δούναβης και ο κος Μπόικος Ηλίας, συνόδευσαν με παραδοσιακά μουσικά όργανα τα Κρητικά κάλαντα που τραγούδησαν τα παιδιά, καθώς και τα κάλαντα από άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως Θρακιώτικα και Ηπειρώτικα κάλαντα.

Επίσης λειτούργησε το παραδοσιακό καφενείο με τίτλο «Αϊ Βασίλης Βαρελάς», είχε παραδοσιακά εδέσματα και ρακί. Το σχολικό ζαχαροπλαστείο είχε χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μεγάλη ποικικία. Σε άλλες αίθουσες έγιναν η κατασκευή της κάρτας των ευχών, η προβολή χριστουγεννιάτικων ταινιών και η ζωγραφική των προσώπων των μαθητών. Επίσης, υπήρχε χριστουγεννιάτικο bazaar με πολλές εκπλήξεις.

Αυτά και άλλα πολλά ευχαρίστησαν τις αισθήσεις, χάρισαν παιδικά χαμόγελα και σήμαναν για όλους τη χαρά των εορτών και το μήνυμα της αγάπης, της συνεργασίας και της επικοινωνίας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook