Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον θάνατο του αντιστασιακού και επί χρόνια δημάρχου των Ανωγείων

Τελευταία ενημέρωση 20:58

Μια ιστορική μορφή της Αριστεράς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Γιώργης Κλάδος, “έφυγε” από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 94 ετών.

Η  νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί ,αύριο στη 1μ.μ ,στον Άγιο Τίτο ενώ η ταφή θα γίνει στα Σίσαρχα Ρεθύμνου.

Όλγα Κεφαλογιάννη Βουλευτής Α Αθηνών

Η βουλευτής Α’ Αθηνών, τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ν.Δ. κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με την απώλεια του Γεωργίου Κλάδου:
«”Πλήρης ημερών” έφυγε ένας ξεχωριστός Ανωγειανός, ένας δημιουργικός Κρητικός, ένας πρωτοπόρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Γεώργιος Κλάδος.
Ο εκλιπών δίκαια χαρακτηρίστηκε ως Πρύτανης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία υπηρέτησε επί πολλά χρόνια και κόσμησε με το ήθος του.
Τα Ανώγεια, η Κρήτη και η Αυτοδιοίκηση τον αποχαιρετούν με σεβασμό και καθολική αναγνώριση του έργου και της προσφοράς του».

Ιωάννης Μιχελογιαννάκης Βουλευτής Ηρακλείου 

“Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια της ιστορικής μορφής της Αριστεράς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Γεωργίου Κλάδου. Ο εκλιπών υπήρξε σημαίνουσα προσωπικότητα της Αυτοδιοίκησης, αντιστασιακός, και οραματιστής δήμαρχος, χαρακτηριζόταν από ακεραιότητα, κύρος, πρωτοπορία και ήθος συνταύτισε την Πολιτική με τον Πολιτισμό, ενώ παρέμεινε πιστός στις ιδέες του μέχρι το τέλος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του. Αιωνία η μνήμη του.”

Σπύρος Δανέλλης Βουλευτής Ηρακλείου

Ο Γιώργης Κλάδος, ο “Δήμαρχος των Δημάρχων”, έφυγε, αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του όμως στην εποποιία της Αυτοδιοίκησης, των εθνικών και κοινωνικών αγώνων. Ενεργό μέλος της Εθνικής Αντίστασης, δεσμώτης και εξόριστος της Χούντας.

Πρωτεργάτης της ανανέωσης της Αριστεράς, ανήσυχος, καινοτόμος. Κατ’ εξοχήν ανοιχτών οριζόντων, γνήσιος κι απ’ τους πρώτους ευρωπαϊστές, πρωτοπόρους της ιδέας της περιφερειακής ανάπτυξης και συνοχής. Ακέραιος και συνεπής με τις αρχές και τους αξιακούς του κώδικες σε όλη του τη ζωή. Οπαδός της πειθούς, της συνεννόησης και της συναίνεσης, έχαιρε της γενικότερης αναγνώρισης και αποδοχής, πέρα από τα στενά όρια του πολιτικού του χώρου. Εραστής της Αυτοδιοίκησης, ώθησε καθοριστικά με το όραμα και τη δράση του την αναβάθμισή της, την ενίσχυση του αναπτυξιακού της ρόλου, την ανάδειξη του πολιτιστικού και κοινωνικού της ρόλου. Ως ένας από τους λίγους αναμορφωτές της Αυτοδιοίκησης υπήρξε Δάσκαλος όλων μας. Θα τον θυμόμαστε όλοι μας, κυρίως όσοι από εμάς είχαμε την τύχη να “θητεύσουμε” δίπλα του. Η γενική αναγνώρισή του ας μετριάσει την οδύνη της Βαγγελιώς (σύντροφο και στυλοβάτη του), της Ρηνιώς και της Μαρίας του.

Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργης Κλάδος ήταν ένας αγωνιστής της δημοκρατίας, μια σπουδαία προσωπικότητα με σημαντική παρουσία και προσφορά στην Αυτοδιοίκηση.  Αφήνει πίσω του ανεξίτηλο αποτύπωμα συνέπειας  σε προοδευτικές  αρχές και αξίες αλλά και δημιουργικού έργου.
Εκφράζουμε στην οικογένεια του, τα θερμά μας συλλυπητήρια 

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Γιώργη Κλάδου

Αποχαιρετάμε μια εμβληματική μορφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Αριστεράς, τον πρώην Δήμαρχο Ανωγείων Γιώργη Κλάδο.

Η ζωή του Γιώργη Κλάδου σφραγίστηκε από τη συμμετοχή του στους δημοκρατικούς αγώνες της γενιάς του, στην Εθνική Αντίσταση και στον αγώνα κατά της δικτατορίας.

Ο Γιώργης Κλάδος άνοιξε δρόμους και άφησε το στίγμα του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τον Δήμο Ανωγείων, που αποτελεί υπόδειγμα αυτοδιοικητικής παρέμβασης για την ανάδειξη των παραγωγικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δυνατοτήτων ενός τόπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένειά του.

Ν.Ε. Ηρακλείου Λαικής Ενότητας

Τον αγωνιστή της Αριστεράς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αγώνες στους δύσκολους καιρούς Γιώργη Κλάδο, αποχαιρετά η Ν.Ε. Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στους οικείους του. 

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, σε έκτακτη συνεδρίαση λόγω του θανάτου του πρώην Δημάρχου Ανωγείων και κορυφαίου αυτοδιοικητικού παράγοντα της Κρήτης Γιώργη Κλάδου, αποφάσισε ομόφωνα τιμώντας τη μνήμη του όπως: 
1. Τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην επόμενη συνεδρίασή του. 
2. Εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
3. Παραστεί  αντιπροσωπεία του στην εξόδιο ακολουθία.
4. Κατατεθεί στεφάνι στην σορό του. 
5.     Δοθεί το όνομά του σε αίθουσα της ΠΕΔ Κρήτης, στο ιδιόκτητο ακίνητό της στο Ηράκλειο και
6.   Δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό Τύπο.

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Β. Λαμπρινού για το θάνατο του Γιώργη Κλάδου:

“Ο Γιώργης Κλάδος υπήρξε μια εμβληματική φυσιογνωμία της Κρήτης κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Πρωταγωνίστησε, αδιάλειπτα, σε κρίσιμες εποχές, στους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες του τόπου. Με το θάρρος, την σύνεση, την μετριοπάθεια, την ανιδιοτέλεια, και το ευρύ, δημιουργικό του πνεύμα, ανέδειξε στον δημόσιο βίο τα προτερήματα του ακέραιου Ανθρώπου, του χαρισματικού Κρητικού.

Ο Γιώργης Κλάδος ήταν μια κορυφαία προσωπικότητα της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με αφετηρία τα Ανώγεια, καλλιέργησε την συνεργασία και τον συγκρητισμό. Διαβλέποντας τις μεγάλες δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών αγωνίστηκε για την αποκέντρωση, και την ανάπτυξη της περιφέρειας. Σε όλη την πορεία του, με πρωτοποριακές δράσεις, συνέβαλε καθοριστικά στην πραγμάτωση καινοτόμων έργων και ιδεών, που ωφέλησαν ουσιαστικά τον τόπο.

Ο Γιώργης Κλάδος ήταν ο «Δήμαρχος των Δημάρχων». Η παρουσία του θα είναι παντοτινή στην συλλογική μας μνήμη.

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του”.

Συλλυπητήριο Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη για τον θάνατο του Γιώργου Κλάδου

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για τον θάνατο του Γιώργου Κλάδου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος ενώ σε δήλωση του αναφέρεται στην προσφορά και το έργο του  οραματιστή Δημάρχου, πρωτεργάτη της τοπικής ανάπτυξης, και ότι ο ίδιος αποχαιρετά ένα μεγάλο δάσκαλο.

Συγκεκριμένα ο κ. Αρναουτάκης στη δήλωση του αναφέρει: «Ο θάνατος του Γιώργου Κλάδου αφήνει φτωχότερη την Αυτοδιοίκηση. Ο Γιώργος Κλάδος υπήρξε σημαντική προσωπικότητα της Αυτοδιοίκησης, οραματιστής Δήμαρχος και πρωτεργάτης της τοπικής ανάπτυξης της περιοχής των Ανωγείων αλλά και ευρύτερα του Μυλοποτάμου με την ίδρυση του «ΑΚΟΜΜ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ». Σε καιρούς δύσκολους ο Γιώργος Κλάδος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων βγαίνοντας πάντα νικητής. Τα Ανώγεια αλλά και η Κρήτη ολόκληρη, όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διδάχθηκαν από το έργο του,  πήραν δύναμη από την αποφασιστικότητά του να πάει μπροστά ο τόπος τους. Προσωπικά αποχαιρετώ ένα μεγάλο δάσκαλο. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Κλάδου ας είναι αιωνία η μνήμη του».

Συλλυπητήρια δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης για το θάνατου του Γιώργου Κλάδου

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, με αφορμή το θάνατο του επί σειρά ετών Δημάρχου Ανωγείων, Γιώργου Κλάδου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

« Πλήρης ημερών και με πολύ σημαντικό έργο στην αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης, έφυγε σήμερα από κοντά μας, ο Γιώργης Κλάδος, μια από τις κορυφαίες μορφές της Το-πικής Αυτοδιοίκησης και επί σειρά ετών Δήμαρχος Ανωγείων. Ο Γιώργος Κλάδος κατά τη διάρκεια της πολυετούς παρουσίας του στα Κοινά ξεχώρισε για το ήθος του, το ανήσυχο πνεύμα του και την πρωτοπορία των ιδεών του. Ήταν ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας, που με τη δράση του και την πολιτική του σκέψη έκανε πράξη την αυτοδιοικητική – αυτο-διαχειριστική αντίληψη και άνοιξε δρόμους στην περιφερειακή – τοπική ανάπτυξη. Θερμά συλλυπητήρια στη οικογένειά του».

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε ο Δήμαρχος Χανίων στην είδηση του θανάτου του Γιώργου Κλάδου, ο οποίος υπήρξε επί χρόνια Δήμαρχος Ανωγείων.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: “ θα ήθελα να εκφράσω την θλίψη μου για την απώλεια του Γιώργου Κλάδου, τέως Δημάρχου Ανωγείων. Ο Γιώργος Κλάδος ήταν για όλους τους Δημάρχους της Κρήτης αλλά και της Χώρας, ένας Πρύτανης της τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένας άνθρωπος που σε περασμένα χρόνια έβλεπε πολύ μπροστά, ακόμα και από την τωρινή εποχή, ένας άνθρωπος που υπηρέτησε της Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλά χρόνια και βοήθησε πάρα πολύ τον Δήμο του να πάει μπροστά.

Δεν είναι τυχαίο που τα Ανώγεια έχουν αυτήν την ανάπτυξη προς αυτήν την σωστή κατεύθυνση και δεν ειναι καθόλου τυχαίο επίσης ότι τα Ανώγεια από την εποχή του έχουν γίνει ένα σημείο αναφοράς πολιτισμού που σέβεται την παράδοση και προχωράει και παραπέρα. Ο Γιώργος Κλάδος ήταν ένας δημοκράτης άνθρωπος, ένας πραγματικός αγωνιστής της Δημοκρατίας, ένας άνθρωπος που υπεράσπιζε τις δημοκρατικές και προοδευτικές ιδέες του με πάθος και υπήρξε ένας πολύ αποτελεσματικός Δήμαρχος. Τα διδάγματα του και οι πράξεις αυτού του χαρισματικού ανθρώπου θα εμπνέουν την σκέψη και τις πράξεις μας.”

Δήλωση του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη για τον θάνατο του Γεωργιου Κλάδου

“Τα λόγια του ύστατου αποχαιρετισμού είναι πάντα δύσκολα. Χάνουν την αξία τους μπροστά στην απώλεια. Εκμηδενίζονται.

Ο Γιώργης Κλάδος «έφυγε» στα 94 του χρόνια.

Αλλά θα μείνει πάντα στο νου και στην καρδιά μας.

Η ακεραιότητά του, το ήθος του, η προσφορά του, το έργο του.

Υπήρξε, ένας καινοτόμος «εργάτης» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ένας οραματιστής Δήμαρχος.

Τα Ανώγεια, η Κρήτη, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλοι μας τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση.

Κέρδισε επάξια, το σεβασμό και την εκτίμηση όλων.

Καλό ταξίδι”.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε συνεδρίασή του την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του πρώην Δημάρχου Ανωγείων και πρωτοπόρου της Αυτοδιοίκησης στην Κρήτη Γιώργη Κλάδου,  αποφάσισε ομόφωνα, τιμώντας την μνήμη του, όπως:
1. Τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην σημερινή συνεδρίαση του. 
2. Εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
3. Παραστεί αντιπροσωπεία του στην εξόδιο ακολουθία και ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης εκφωνήσει επικήδειο λόγο. 
4. Επιδοθεί το Ψήφισμα αυτό στην οικογένειά του και 
5.  Αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου και δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η δημοτική παράταξη “Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου”:

“O Γιώργης Κλάδος υπήρξε μια από τις λαμπρότερες μορφές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι ιδέες του, οι ρηξικέλευθες δράσεις του και οι πρωτοβουλίες του αποτέλεσαν πρόπλασμα ριζοσπαστικών πολιτικών στην αυτοδιοίκηση.

Ο Γιώργης Κλάδος συμπύκνωσε με τον πιο κρυστάλλινο τρόπο τις ιδέες της Αριστεράς σχετικά με την αυτοδιοίκηση. 

Το παράδειγμα του αποτέλεσε, και συνεχίζει να αποτελεί, εμπνευστή για μια δικαιότερη, ισόρροπη και περιβαλλοντικά βιώσιμη τοπική ανάπτυξη.

Οι Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου, που ενστερνίστηκαν και σφυρηλατήθηκαν από τις ιδέες αυτές, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του”.

“Μια Κρήτη, Περιβάλλον – Άνθρωπος”

“Γιώργης Κλάδος, ο παραδειγματικός Δήμαρχος

Και τώρα ποιος θα μας δείχνει πως λύνονται τα παζλ της Αυτοδιοίκησης; Και τώρα ποιος θα μας δείχνει πως ξεπερνιέται ο τοπικισμός;

Παζλ ονόμαζε τη μέθοδό του. Δε διεκδικούσε ό,τι πρόγραμμα κυκλοφορούσε, μονάχα ό,τι ταίριαζε στο πρόγραμμά του.  Γιατί αυτός είχε και πρόγραμμα και όραμα. 

Ο Δήμαρχος είχε τον ορίζοντα του χωριού του, των Ανωγείων, έβλεπε μακριά, δεν φορούσε τα μυωπικά γυαλιά του τοπικισμού. Ενέπνευσε τα γύρω χωριά να συστήσουν τον ΑΚΟΜΜ, ως εργαλείο προκοπής της ευρύτερης περιοχής.

Δεν μπέρδεψε ποτέ την προκοπή με την απορροφητικότητα. Δεκαετίες πριν, πρωτοπόρος, μα δυστυχώς διαρκώς επίκαιρος. Ο τρόπος του ελάχιστους βρήκε μιμητές.

Θα θυμάμαι πάντα την επίσκεψη μας στο Πρέβελη μετά τη φωτιά το 2010. Προσφέρθηκα να τον στηρίξω, δεν είχε ανάγκη. Αυτός με στήριξε. Οποία τιμή.  

Θυμάμαι πάντα την ξενάγησή του στα Ανώγεια, το καμάρι του για το χωριό του που το κατέκαψαν οι Γερμανοί , το Δημαρχείο με τον απεριόριστο ορίζοντα, το στρατηγείο του, το κέντρο υποδοχής νεαρών Προσφύγων, την πίκρα του για το μαράζωμα του Κέντρου αντιμετώπισης ζωονόσων, την αστοχία του να ζητήσει ανεπιτυχώς άδεια για να θαφτεί ο Μάνος Χατζηδάκης στα Ανώγεια όπως επιθυμούσε. Θα είχε μνημειωθεί η συνεργασία τους στον πολιτισμό. 

Έφηβος ες αεί, έτσι τον αποκαλούσε ο συνάδελφός του ο Σταύρος Μπένος, έτσι θα μείνει στην μνήμη όσων τον γνώρισαν. Ένας σοφός έφηβος της Αντίστασης και της Δημιουργίας, του έργου για το Δήμο δηλαδή.

Αντώνης Ανηψητάκης 
για τη «Μια Κρήτη, Περιβάλλον – Άνθρωπος»”

Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη,  ύστερα από το άγγελμα του θανάτου του Γιώργου Κλάδου,  αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει δημόσια τα θερμά συλλυπητήρια και η θλίψη όλων των μελών του Συλλόγου προς την οικογένειά και τους δικούς του.

Ο Γιώργος Κλάδος πρωτοστάτησε σε όλους τους εθνικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Υπήρξε πρωτοπόρος στην Αυτοδιοίκηση και στον πολιτισμό της Κρήτης.  Ήταν Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου μας και διετέλεσε Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου για δύο θητείες από το 2005 έως το 2011. Πίστευε δυνατά στους στόχους του Συλλόγου για την ανάδειξη του έργου του Μίκη Θεοδωράκη στη Κρήτη και με το κύρος και τη δράση του συνέβαλε τα μέγιστα στη επίτευξη τους.

Καλό ταξίδι φίλε Γιώργη, θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη.”

Εκπαιδευτική – Αναπτυξιακή «Πλοηγός»

Τα μέλη του Δ.Σ. της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής ΠΛΟΗΓΟΣ με οδύνη πληροφορηθήκαμε την είδηση του θανάτου του Γιώργη Κλάδου, εμπνευστή, ιδρυτή και πρώτου προέδρου της εταιρείας από το 1995 μέχρι και το 2002. 
Όταν ένας άνθρωπος καταφέρνει  με τις ιδέες και τις πράξεις του να ταυτιστεί με την έννοια ”πρωτοπόρος ” , τότε αυτή η έννοια δεν σηματοδοτεί μόνο  τον ίδιο, αλλά και ό,τι υπηρέτησε.
Η Αυτοδιοίκηση και η Κοινωνία της Κρήτης, αλλά και της Ελλάδας ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι από τη ζωή, τις σκέψεις και τη δράση του Γιώργη Κλάδου . Ο χαρακτηρισμός του ως «Πατριάρχη», «Πρύτανη» και «Δασκάλου» της Αυτοδιοίκησης αυτή τη διάσταση επιδιώκουν να αποτυπώσουν, χωρίς όμως να αρκούν.
Μετά την είδηση για τον θάνατο του Γιώργη Κλάδου, το Δ.Σ. συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, Πέμπτη 21/12/2017, και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
• Να κηρύξει την 22/12/2017, ημέρα εξοδίου ακολουθίας του εκλιπόντος, ως ημέρα πένθους για την εταιρεία. 
• Να παραστούν ο πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ. και το προσωπικό στην εξόδιο ακολουθία.
• Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια των μελών στους οικείους του εκλιπόντος.
• Να κατατεθεί στη μνήμη του το χρηματικό ποσό των 300 € στον Δήμο Ανωγείων για κοινωνικούς και πολιτιστικούς σκοπούς. 
• Να δημοσιευθεί το παρόν σε τοπικά Μ.Μ.Ε.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ.
Χάρης Ροδιτάκης

Ένωση Δημάρχων Κρήτης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης( ΕΝ. ΔΗ.Κ) μετά την αναγγελία του θανάτου του πρώην δημάρχου Ανωγείων Γιώργη Κλάδου , συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση στα γραφεία της( Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 22 και Σκουλάδων)

ΑΦΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕ

1. Την πολύπλευρη προσωπικότητα του εκλιπόντος, ο οποίος υπήρξε οραματιστής και πρωτοπόρος για τη  θεμελίωση, ισχυροποίηση και καταξίωση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.
2. Τη συμμετοχή του σ´όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες της χώρας και του τόπου μας.
3. Την τεράστια συμβολή του στην τοπική ανάπτυξη της Κρήτης και των δήμων του νησιού από τη θέση του προέδρου του Συνδέσμου των ΤΕΔΚ ΚΡΗΤΗΣ.
4. Την αγωνιστική του δράση και συμμετοχή σε κορυφαίες κατακτήσεις του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Να εκφράσει τη βαθειά του θλίψη για την απώλεια του πρώην δημάρχου Ανωγείων και εξέχοντος στελέχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας μας.
2. Να μεταφέρει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
3. Να παραστεί το ΔΣ στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος αύριο στον Άγιο Τίτο στο Ηράκλειο.
4. Να δημοσιοποιηθεί το παρόν ψήφισμα μέσω των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης( ΜΜΕ).

Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αποχαιρετά τον Γιώργη Κλάδο, που έφυγε πλήρης ημερών, όρθιος και ενεργός πολίτης μέχρι το τέλος. Τιμούμε τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και της Δημοκρατίας, τον Δήμαρχο που άφησε τεράστιο έργο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Ανώγεια, και, ορμώμενος από τον μικρό αυτό Δήμο, προσέφερε στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και στον πολιτισμό έργο πανελλήνιας εμβέλειας. 
Εκφράζομε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook