Αρχίζουν αύριο οι ακροάσεις στην ερευνητική επιτροπή, που διόρισε το κυπριακό υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον νομικό Πόλυ Πολυβίου, για την φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.

Στην Επιτροπή, μεταξύ άλλων, θα καταθέσουν, σύμφωνα με το protothema.gr, ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και \’Αμυνας Κώστας Παπακώστας.

Ο κ. Πολυβίου δήλωσε ότι στόχος του είναι να καταθέσει το πόρισμα του στο υπουργικό Συμβούλιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, εξάλλου, γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η ποινική έρευνα, η οποία διεξάγεται υπό την καθοδήγηση του και έχουν ληφθεί περισσότερες από 700 καταθέσεις.
Ο κ. Κληρίδης, μιλώντας στο ΡΙΚ, ανέφερε ότι απομένει να ληφθούν ακόμη κάποιες καταθέσεις, μέχρις ότου συμπληρωθεί και αξιολογηθεί το ανακριτικό έργο.

Επίσης, ο Γενικός Εισαγγελέας διευκρίνισε ότι, αν στο τέλος των ανακρίσεων προκύψουν τέτοια στοιχεία που να δικαιολογούν αίτημα προς το Ανώτατο για άρση της ασυλίας του Προέδρου Χριστόφια, είτε οποιουδήποτε άλλου τυγχάνει ασυλίας, τότε αυτό θα γίνει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook