Το τελευταίο αντίο σε μια ιστορική προσωπικότητα για την αυτοδιοίκηση αλλά και την αντίσταση, στον Γιώργη Κλάδο, ο οποίος έφυγε την περασμένη Πέμπτη,  είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων αλλά και απλός κόσμος

Η κηδεία του εκλιπόντος έγινε με δαπάνη του δήμου Ανωγείων, ενώ το όνομα του Γιώργη Κλάδου θα δοθεί σε αίθουσα της ΠΕΔ Κρήτης στο ιδιόκτητο ακίνητό της στο Ηράκλειο.

Έξω από το ναό που εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία, υπήρχαν δεκάδες στεφάνια από εκπροσώπους πολιτειακών αρχών και φορέων ενώ και η στεφάνι απέστειλε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Με συγκίνηση ο Περιφερειάρχης Κρήτης εκφώνησε τον επικήδειο του ενώ με βουρκωμένα μάτια είπε μεταξύ άλλων: 

Αγαπητέ μας Δάσκαλε,

Λίγες μέρες έχουν περάσει από τη βραδιά που σε μια εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης για την αποτίμηση των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων σε τιμήσαμε για την προσφορά σου στον τόπο. Πήραμε όλοι δύναμη από τη συγκινητική σου παρουσία. Στα λόγια σου καταλάβαμε ότι ήθελες να είσαι παρόν. Να μας παρακολουθείς και να μας συμβουλεύεις. Κανείς μας όμως δεν κατάλαβα ότι το τέλος ήταν κοντά. Ένα τέλος που ήρθε στην καρδιά του Χειμώνα, τώρα που ο Ψηλορείτης σκεπάζεται από τα χιόνια λες και ετοιμάζεται να σε υποδεχθεί στην αγκαλιά του, στα Σίσαρχα, εκεί που από σήμερα θα αναπαύεται ένας άνδρας που σήκωσε την ευθύνη, που δεν δείλιασε μπροστά στο θάνατο και τη φυλακή. Εμείς από τη δική μας πλευρά θα συνεχίσουμε να διδασκόμαστε από την αυτοδιοικητική σου πορεία, γνωρίζοντας καλά, πως, από το πέρασμά σου στον κόσμο «δεν ζύγιασες, δεν μέτρησες, δεν βολεύτηκες, δεν φοβήθηκες!  Ακολούθησες το βαθύ σου χτυποκάρδι». Καλό κατευόδιο, η σκέψη μας μαζί σου, με την ευχή να είναι ελαφρύ το γενέθλιο χώμα που θα σε σκεπάσει».

(φωτογραφία anogi.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook