Την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου στις 21:30, στην τελευταία προβολή για το 2017, θα προβληθεί στο δημοτικό κινηματοθέατρο REX η πολυβραβευμένη ταινία από το Ιράν «Ο εμποράκος-Τhe salesman».

Είναι παραγωγής 2016, διάρκειας 125΄, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ασγκάρ Φαραντί και πρωταγωνιστούν οι: Σαχάμπ Χοσεϊνί, Ταρανέχ Αλιντοστί.

Υπόθεση

Ο Εμάντ και η Ράνα, ένα μεσοαστικό ζευγάρι που συμμετέχει στο ερασιτεχνικό ανέβασμα του θεατρικού «Ο Θάνατος του Εμποράκου», αναγκάζονται να μετακομίσουν. Στο νέο τους διαμέρισμα όμως θα έρθουν αντιμέτωποι με δυσάρεστες καταστάσεις, που δοκιμάζουν τη σχέση τους….

Ο καταξιωμένος Ιρανός σκηνοθέτης, επιστρέφει με μια μοναδική νέα ανάγνωση του κλασικού έργου του σύγχρονου αμερικανικού θεάτρου, «Ο θάνατος του Εμποράκου» και επιχειρεί ένα παραλληλισμό του θεατρικού ζευγαριού με τους κινηματογραφικούς του ‘ήρωες’.

Αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο και με εξαιρετικό σενάριο οικογενειακό-προσωπικό δράμα πολλαπλών αναγνώσεων, κοιτάζει κατάματα το σύγχρονο ‘ιρανικό όνειρο’ και στοχάζεται πάνω σε αρχετυπικά ηθικά διλήμματα.  Ξενόγλωσσο Όσκαρ και δυο βραβεία στο φεστιβάλ Κανών (σεναρίου και αντρικής ερμηνείας).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook