Για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 30 και 31 ετών καθώς και ένας 66χρονος ημεδαπός σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής. 

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί διότι μετά από διενεργηθέντα έλεγχο στο δίκυκλο όχημα που επέβαιναν, εντοπίστηκε μια χάρτινη κούτα, η οποία περιείχε 550 πακέτα τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, κατά παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και την οποία μετέφεραν στην οικία του 66χρονου.

Σε νομότυπη έρευνα στη οικία του 66χρονου, εντοπίστηκαν 86 πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, επίσης χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ σε νομότυπες έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των 2 αλλοδαπών, εντοπίστηκαν, σε μία εξ αυτών, 595 κλεψίτυπα DVD. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανευρεθέντα, το δίκυκλο όχημα, έξι (06) κινητά τηλέφωνα, ένα (01) tablet και το χρηματικό ποσό των τριακοσίων εβδομήντα πέντε ευρώ (375€).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook