Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την υλοποίηση της προγραμματισμένης Χριστουγεννιάτικης δράσης με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρεθύμνου το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου.

Εν αντίθεση, η Οργανωτική Επιτροπή της Παιχνιδοχώρας συνοδευόμενη από εθελοντές και την μασκότ της διοργάνωσης επισκέφτηκαν το Γεράνι. Εκεί όπου έλαβε χώρα χριστουγεννιάτικη γιορτή για μικρούς και μεγάλους. 

Παράλληλα, οι προγραμματισμένες δράσεις της ημέρας καθώς και οι μόνιμες δράσεις της «Παιχνιδοχώρας – Το εργαστήρι του Αϊ Βασίλη» λειτούργησαν κανονικά μέσα στο Σπίτι Πολιτισμού με τις επισκέψεις να συνεχίζονται αδιάκοπα. 

Αναλυτικά το Πρόγραμμα για την Κυριακή Δεκεμβρίου έχει ως εξής: 

10:30 – 21:00 ΙΤΕ – Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας: Έκθεση βιβλίου γενικού ενδιαφέροντος και ανθρωπιστικών επιστημών των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης και του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών. Καθημερινά από 17 έως και 24 Δεκεμβρίου στο lobby στο σπίτι του Πολιτισμού τα ξωτικά σας περιμένουν να σας ξεναγήσουν…

10:30 -21:00 Παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες δράσεις από το Βιωματικό Μουσικοχορευτικό & Παιδαγωγικό Εργαστήρι Ρεθύμνης ΠΥΡΡΙΧΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ. Το Βιωματικό Μουσικοχορευτικό & Παιδαγωγικό Εργαστήρι Ρεθύμνης ΠΥΡΡΙΧΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ παρουσιάζει μια σειρά από βιωματικές δράσεις όπως ζύμωμα και φούρνισμα στον ξυλόφουρνο , τυροκομία , εργόχειρο, χειροτεχνία και παιδικές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στην μικρή σκηνή της διοργάνωσης 

11:30 Η Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνης τραγουδάει χριστουγεννιάτικες μελωδίες, στην κεντρική σκηνή της διοργάνωσης στην Πλατεία Μικρασιατών. Ταυτόχρονα η Μπαντίνα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης, θα γεμίσει με μουσικές μελωδίες και κάλαντα την αγορά του Ρεθύμνου. 

12:00-13:00 «Ο μάγος τετέλος και η αστρόσκονη».Ένα θέμα μαγείας για όλη την οικογένεια, Λότζια –Αρκαδίου και Παλαιολόγου. ΕορτάΖω και ψωνίΖω στο Ρέθυμνο 

12:00- 13:00 Παρουσίαση χορευτικού προγράμματος από την σχολή χορού «Baillando Fuerte»  με συνοδεία DJ  σε μοναδικές Χριστουγεννιάτικες χορογραφίες. Κεντρική σκηνή 

13:00 Ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών ο «Πολυδάμας» πραγματοποιεί επίδειξη ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ άθλημα και JU JITSU από τον προπονητή Κονδυλά Νεκτάριο. Κεντρική σκηνή. 

13:30 Zumba fitnees  & Zumba kids από την ZUMBA ISTRACTOR Κεφαλά Μίνα. 

18:00 Παραδοσιακά κάλαντα από το Βιωματικό Μουσικοχορευτικό & Παιδαγωγικό Εργαστήρι Ρεθύμνης ΠΥΡΡΙΧΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου και καταλήγουμε όλοι μαζί μια παρέα στην πλατεία Μικρασιατών. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook