Περίπου το 70% των νοικοκυριών στο κέντρο της Τρίπολης δεν έχουν ή έχουν λίγο τρεχούμενο νερό λόγω των ζημιών που έχουν προκληθεί στο δίκτυο ύδρευσης, ωστόσο δεν στερούνται πόσιμου νερού, καθώς αυτό διανέμεται στα τεμένη, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη.

«Περίπου το 70% του πληθυσμού στο κέντρο της Τρίπολης έχει πληγεί από την έλλειψη τρεχούμενου νερού», δήλωσε ο Φάισαλ Γκέρτζια, τεχνικός αξιωματούχος των αντικαθεστωτικών, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με το θέμα αυτό που είναι υψίστης σημασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στην Τρίπολη των δύο εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα προάστια της λιβυκής πρωτεύουσας έχουν πολύ λίγο πληγεί από έλλειψη τρεχούμενου νερού, καθώς τα σπίτια διαθέτουν ιδιωτικά πηγάδια από όπου αντλούν νερό.

Όσον αφορά στο πόσιμο νερό, η προμήθειά του εξασφαλίζεται από διανομές που γίνονται στα τεμένη, προσέθεσε. «Δεν υπάρχει πρόβλημα πόσιμου νερού» στην Τρίπολη, σημείωσε.

Παράλληλα, η εφημερίδα Ας-Σαρκ αλ Άουσατ, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, αποκάλυψε ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι σχεδιάζε να ανακηρυχθεί βασιλιάς ή αυτοκράτορας της Λιβύης αν οι δυνάμεις του κέρδιζαν τη μάχη κατά των αντικαθεστωτικών.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι τα σχέδια αυτά του Καντάφι αποκαλύφθηκαν όταν βρέθηκε ένα εσωτερικό έγγραφο στο εγκαταλελειμμένο γραφείο του Λίβυου πρωθυπουργού στην Τρίπολη από τον ανταποκριτή της βρετανικής εφημερίδας Ντέιλι Τέλεγκραφ.

Το έγγραφο αυτό έφερε ημερομηνία 15ης Ιουλίου και αναφερόταν σε μια στρατηγική οκτώ σημείων για την κινητοποίηση των φυλών της Λιβύης με στόχο να εγκαθιδρυθεί εκ νέου ο έλεγχος του καθεστώτος στη χώρα.

«Όταν έρθει η κατάλληλη ώρα όλοι οι αρχηγοί των φυλών και οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι θα έρθουν για να συναντήσουν και να ανακηρύξουν τον Καντάφι βασιλιά ή αυτοκράτορα», επισημαινόταν στο έγγραφο αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook