Τη ζωή τους έχασαν τρεις Τούρκοι στρατιώτες στην επαρχία Χακιάρι, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν η στρατιωτική οχηματοπομπή τους έπεσε θύμα βομβιστικής επίθεσης την Κυριακή.

Ο μηχανισμός φαίνεται ότι πυροδοτήθηκε από απόσταση. Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή του Σεμντιλί, πολύ κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο σε σειρά παρόμοιων περιστατικών στην περιοχή τον τελευταίο μήνα, στα οποία οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν απαντήσει με αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις Κούρδων αυτονομιστών στο βόρειο Ιράκ.

Σε ξεχωριστό περιστατικό που σημειώθηκε την Κυριακή, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν δύο άνδρες που πιάστηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να εγκαταστήσουν βομβιστικό μηχανισμό σε δρόμο στο Νταγλιτζά, επίσης στην επαρχία Χακιάρι. 

Τον τελευταίο μήνα, πάνω από 40 Τούρκοι ένστολοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε βομβιστικές επιθέσεις στο νότιο τμήμα της χώρας. Παράλληλα, βάσει των ανακοινώσεων του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, οι αεροπορικές επιδρομές έχουν καταλήξει στην «εξόντωση» τουλάχιστον 90 στελεχών του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook