Μια βλάβη που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2007 και με παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΗ “διορθώθηκε” για μια 10ετία, έχει αναστατώσει κατοίκους και καταστηματάρχες του κέντρου

Θύελλα αντιδράσεων από επιχειρηματίες του Ηρακλείου με αφορμή την διακοπή υδροδότηση στο κέντρο της πόλης εν μέσω εορταστικής περιόδου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πατρίς”, όλο το τμήμα της πόλης από την πλατεία Κορνάρου με κατεύθυνση προς βορρά μέχρι την Ίδης και την Ψαρομηλίγκων αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα υδροδότησης με συνέπεια να υπάρχουν κεντρικοί δρόμοι όπως η οδός Καγιαμπή και η Αργυράκη που έχουν να δουν νερό εδώ και μέρες.

Το πρόβλημα, όπως δήλωσε στην “Πατρίδα” ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Ρασούλης, οφείλεται σε μια βλάβη στο κέντρο της πόλης η οποία δεν έχει εντοπιστεί και έχει ως αποτέλεσμα να πλυμμηρίζουν κεντρικά κτίρια του Ηρακλείου. 

Στο σημείο βρίσκεται ένας υποσταθμός της ΔΕΗ και προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα και με την ηλεκτροδότηση η ΔΕΥΑΗ αναγκάζεται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτική με την τροφοδοσία νερού στο κέντρο.

Έτσι η υδροδότηση στο κέντρο γίνεται “αναγκαστικά” συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Το απίστευτο είναι πως η βλάβη εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2007, και οι τότε παρεμβάσεις της υπηρεσίας έδωσαν λύση για μια δεκαετία, όμως το πρόβλημα επανήλθε και η ΔΕΥΑΗ κάνι προσπάθειες να εντοπίσει την πηγή του χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αποτελέσματα.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook