Αναβάλλονται τα κοινά αεροπορικά γυμνάσια Ελλάδας – Ισραήλ που επρόκειτο να διεξαχθούν από τις 15 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Για τον σκοπό αυτό είχε προγραμματιστεί η μεταστάθμευση περίπου 20 ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 σε αεροπορικές βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Τα ελληνο-ισραηλινά αεροπορικά γυμνάσια θα επανακαθοριστούν τις επόμενες εβδομάδες. Επίσημη αιτιολογία για την αναβολή της άσκησης δεν έχει ανακοινωθεί. Εκτιμάται ότι η Αθήνα και το Τελ Αβίβ επέλεξαν να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση της άσκησης λόγω της αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή. 

Η αμυντική και στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ αναμένεται να ενισχυθεί με τις συμφωνίες που θα υπογραφούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ από τις 4 μέχρι τις Σεπτεμβρίου. Ο κ. Μπεγλίτης πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Πέρες, τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών Μπαράκ και Λίμπερμαν.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, ο υπουργός Άμυνας έχει λάβει το πράσινο φως από την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική επιτροπή εξοπλισμών να προχωρήσει στην προμήθεια αριθμού ισραηλινών κατευθυνομένων βλημάτων \”Spice\”. Οι έξυπνες βόμβες που κατασκευάζονται στο Ισραήλ προορίζονται για τα ελληνικά μαχητικά τύπου F-16 Block 52 και για την προμήθειά τους υπολογίζεται να δαπανηθούν περίπου 200 εκατ.ευρώ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook