Η παραλιακή ζώνη των Γουρνών – Κοκκίνη Χάνι – Βαθειανού Κάμπου θα υποδεχτεί την προσεχή τουριστική περίοδο με νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.

Σήμερα το πρωί, στα νέα κτίρια του δημαρχείου στις Γούρνες, υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο «ηλεκτροφωτισμός παραλιακού μετώπου Γουρνών – Κοκκίνη Χάνι – Βαθειανού Κάμπου», αρχικού προϋπολογισμού 269.271,46 ευρώ με την ανάδοχο εταιρεία Αφοι Παπουτσάκη ΑΤΕΕ. Το δίκτυο θα φωτίσει την παραλιακή οδό από τον ποταμό των Γουρνών έως και τις εγκαταστάσεις της «Παιδικής Εξοχής» (κατασκηνώσεις) Κοκκίνη Χάνι σε μήκος περίπου 850 μέτρων και την παραλιακή οδό Κοκκίνη Χάνι – Βαθειανός Κάμπος σε μήκος περίπου 525 μέτρων.  Μάλιστα, σύμφωνα με τη σύμβαση το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30 Μαϊου, αλλά κατά δήλωση του αναδόχου μέχρι 30 Μαρτίου 2018 θα έχει παραδοθεί. Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Χερσονήσου και η επίβλεψή του θα γίνει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Άμεσα, ξεκινά η κατασκευή ακόμα δύο έργων, ενός υπαίθριου πάρκινγκ εντός του οικισμού της Ανάληψης και του ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων στην Ελιά, αφού υπογράφηκε σχετική σύμβαση μεταξύ του δήμου Χερσονήσου και της αναδόχου εταιρίας «ΚΑΝΤΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» Τόσο το πάρκινγκ στην Ανάληψη, αρχικού προϋπολογισμού 160.838,52 ευρώ, αλλά και το έργο ηλεκτροφωτισμού στην Ελιά, αρχικού προϋπολογισμού 69.982,16 ευρώ, χρηματοδοτούνται από ίδια έσοδα.

Ειδικότερα, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Δήμου Χερσονήσου που βρίσκεται εντός του Δ.Δ. Ανάληψης στη Δ.Ε. Χερσονήσου προβλέπεται η διαμόρφωση κοινόχρηστου, υπαίθριου χώρου στάθμευσης οχημάτων (αυτοεξυπηρετούμενου) που θα περιλαμβάνει περιμετρική περίφραξη, διαμόρφωση 26 θέσεων στάθμευσης, μία (1) θέση  στάθμευσης ΑΜΕΑ, ασφαλτόστρωση, φωτισμό με ιστούς πέντε μέτρων και φωτιστικά τύπου Led. Επίσης, στην κεντρική πλατεία του οικισμού της Ελιάς θα εγκατασταθούν φωτιστικά σώματα τύπου Led παραδοσιακού τύπου (φαναριού) σε ιστούς ύψους τριών μέτρων με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την παροχή καλύτερου φωτισμού.

Να σημειωθεί ότι προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί για τα έργα: «ηλεκτροφωτισμός παραλιακής οδού Ανισαρά», προϋπολογισμού 455.000 ευρώ, «συμπλήρωση και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων από παραλία «Σταυρωμένου» έως πεζογέφυρα Γουρνών», προϋπολογισμού 648.000 ευρώ και «αντικατάσταση και συμπλήρωση φωτιστικών κοινοχρήστων χώρων Τοπικής Κοινότητας Επισκοπής, προϋπολογισμού 128.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook