Εντυπωσιακές εικόνες από το Σιρακάουα ντυμένο στα λευκά

Ένα από τα ομορφότερα χωριά στον κόσμο βρίσκεται στη ψηλότερη κορφή του όρους Haku στην περιοχή Σιρακάουα-Γκο της Ιαπωνίας.

Το γραφικό ορεινό χωριό Σιρακάουα είναι γνωστό για τα σπίτια του με τις τρίγωνες οροφές. Είναι κτισμένα σε ένα στυλ γνωστό ως gassho, που μοιάζει με χέρια διπλωμένα για προσευχή, εμπνευσμένο από τους Βουδιστές μοναχούς που προσεύχονται όλοι μαζί.

Ανήκει στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1995 και μερικά από τα σπίτια έχουν χτιστεί πριν από 250 χρόνια.

Περιτριγυρισμένο από πευκόφυτα βουνά το χειμώνα το χωριό μετατρέπεται σε ονειρικό τοπίο ενώ στο κέντρο του περνά ο ποταμός Sho.

Οι ζεστές σοφίτες των 180 μικρών αγροικιών λειτουργούν ως χώρος παραγωγής μεταξιού από μεταξοσκώληκες. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το κάστρο Ogimachi που προσφέρει μαγευτική θέα από την κορυφή του καθώς και τη γύρω κοιλάδα του ποταμού Shogawa.

Σιρακάουα / Ιαπωνία
Διαφορά ώρας: 5 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Γεν Ιαπωνίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 132 Γεν)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για το Τόκιο είναι 15 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα μέσω Ρώμης και 15 ώρες και 25 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ζυρίχης. Από εκεί φτάνετε με τρένο στην πόλη Τακαγιάμα σε 4 ώρες και στη συνέχεια με λεωφορείο σε 50 λεπτά στο Σιρακάουα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook