Η Ομάδα Εκφραστικού Χορού “Συν-Κίνηση”, επιστρέφει με μία παράσταση που προτείνει νέους χορευτικούς ορίζοντες. 

Στο έργο επιχειρείται ο ορισμός καθαρών σχηματικών πλαισίων μέσα στα οποία εξελίσσονται οι πολύπλοκες χορευτικές- ανθρώπινες σχέσεις. Με τη συνοδεία πιάνου από τον Χρήστο Γαρμπιδάκη, επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές- performers εστιάζουν στη σχέση χώρου- κίνησης. 

Η παράσταση διαρκεί τέσσερις συνεχόμενες ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων επαναλαμβάνονται από τους χορευτές οι ίδιες κινητικές φόρμες προσαρμοσμένες σε μικρές χωρικές μετατοπίσεις. Οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν ελεύθερα στο χώρο, να παρακολουθήσουν ολόκληρη τη δράση ή αποσπασματικά.

O performer μετατρέπεται σε ζωντανό έκθεμα και επαναπροσδιορίζει την οργανική, κινητική και συναισθηματική του συνθήκη στον χώρο και το χρόνο, επιχειρώντας μια νέα προσέγγιση στην επαφή με τον θεατή – παρατηρητή – συν-κοινωνό. Ο θεατής αποδεσμεύεται από τη συνήθη διαδικασία παρακολούθησης και γίνεται συμμέτοχος αποφασίζοντας τον χρόνο έναρξης, τη διάρκεια, το τρόπο, τη θέση από όπου θα επιλέξει να λειτουργήσει κατά την 4ωρη performance. 

Δεν υπάρχει αρχή μέση και τέλος καθώς ορίζεται μία ενδεικτική ώρα έναρξης και στη συνέχεια η κίνηση εξελίσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια των τεσσάρων ωρών. Τα επίπεδα, τα σχήματα, οι οπτικές φυγές και ο χρόνος είναι προσωπική απόφαση του θεατή-“performer”.

Τον Ιούλιο του 2017, στο πλαίσιο του Dance Days Chania παρουσιάστηκε η performance “Μουσική εν-σωμάτωση” ως μέρος του συγκεκριμένου project. Το έργο τότε διαμορφώθηκε για τον χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Δευτέρα 08.01.2018 από τις 19:00 – Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Χορογραφική δομή, Σύλληψη, Επιμέλεια: Σοφία Φαλιέρου

Κίνηση, Ερμηνεία: Γιώργος Αναστασάκης, Χρύσα Γεωργίου, Ιουλία Ζαχαράκη, Μαρικίτα Λυρώνη, Σάντυ Μαρκογιαννάκη, Έλενα Παπαδάκη, Νικόλας Χατζηβασιλειάδης

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση- πιάνο: Χρήστος Γαρμπιδάκης

Γενική είσοδος: 8 ευρώ
Πληροφορίες &κρατήσεις εισιτηρίων: 694 5793 984
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook