Με αναρτήσεις της σε Twitter και Facebook, που έγραψε την Πρωτοχρονιά, καταδίκαζε το γεγονός ότι η αστυνομία ενημέρωσε τον πληθυσμό και στα αραβικά

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η γερμανική αστυνομία, που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά μίας βουλευτή της ακροδεξιάς, με αφορμή μήνυμά της στους λογαριασμούς της σε Twitter και Facebook κατά μουσουλμάνων προσφύγων. 

Πρόκειται για την Μπέατριξ φον Στορτς, βουλευτή της Εναλλακτικής για τη Γερμανία AfD, που σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας της Κολωνίας, μπορεί να κατηγορηθεί για «υποκίνηση μίσους». 

Αιτία της μήνυσης ήταν το μήνυμα που ανήρτησε η Στορτς στους λογαριασμούς της την Πρωτοχρονιά και καταδίκασε το γεγονός ότι η αστυνομία της Κολωνίας δημοσίευσε και στα αραβικά τα μηνύματά της για προσοχή και ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού κατά τους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά. 

«Τι στον διάβολο συμβαίνει σε αυτήν τη χώρα; Γιατί η αστυνομία δημοσιεύει πλέον τα επίσημα μηνύματά της στα αραβικά;», έλεγε στο μήνυμά της η Μπέατριξ φον Στορτς. Μάλιστα, πρόσθεσε: «Απευθύνεται με αυτό το μέσο στις ορδές των βαρβάρων, των μουσουλμάνων και των βιαστών ανδρών, προσπαθώντας να τους καλοπιάσει;», αναφερόμενη στις σεξουαλικές επιθέσεις που είχαν καταγγελθεί  από γυναίκες στην Κολωνία την πρωτοχρονιά του 2016. 

Το μήνυμα αποσύρθηκε, λόγω των νέων γερμανικών νόμων κατά της υποκίνησης μίσους στα social media. 

Τότε, η Στορτς καταδίκασε «το τέλος του κράτους δικαίου στη Γερμανία». 

Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο αιτούντες άσυλο έχουν φτάσει στη Γερμανία από το 2015, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τη Συρία που βρίσκεται σε πόλεμο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook