Διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Ζωγράφου, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνελήφθησαν μετά από αναζητήσεις, μεσημβρινές ώρες της 28-12-2017 στην περιοχή του Ζωγράφου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 31, 34, 36 και 40 ετών, οι οποίο λίγο νωρίτερα προσέγγισαν ηλικιωμένη γυναίκα και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας επιχείρησαν να εισέλθουν στην οικία της, πλην όμως η πράξη τους έγινε αντιληπτή από περίοικο ο οποίος κάλεσε την Άμεση Δράση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας, από εξαμήνου και πλέον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, εντόπιζαν τα θύματα τους, κυρίως ηλικιωμένους, σε λαϊκές αγορές και τα ακολουθούσαν μέχρι τις οικίες τους. Ακολούθως, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα, υποτιθέμενη διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος τους έπειθαν να εισέλθουν στις οικίες τους. Εκεί, κάποιοι από τους δράστες απασχολούσαν τα θύματά τους, ενώ οι υπόλοιποι, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και διάφορα τιμαλφή. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δεκαπέντε (15) περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Πατήσια, Βύρωνα, Ζωγράφου, Παγκράτι, Άγιος Παντελεήμονας και Σύνταγμα) ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook