Σε εκδήλωση σήμερα στην Π.Ε. Λασιθίου

Στα μεγάλα έργα του νησιού με έμφαση τον ΒΟΑΚ, αλλά και στην οδική ασφάλεια του επαρχιακού δικτύου σε όλη την Κρήτη αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην διάρκεια τελετής και κοπής πίτας για το νέο έτος που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου στον Αγ. Νικόλαο, παρουσία εκπροσωπών της εκκλησίας, Αρχών, Δημάρχων, Περιφερειακών-Δημοτικών Συμβούλων, φορέων, εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση και πολιτών.

Ο κ. Αρναουτάκης αφού αντάλλαξε ευχές με όλους, αναφερόμενος στα έργα υποδομής και ανάπτυξης του νησιού, είπε πως προτεραιότητα μας για την Περιφέρεια είναι ο ΒΟΑΚ, ένα έργο που ξεκινά από την Κίσσαμο και καταλήγει στην Σητεία. Είναι πολύ σημαντικό, πρόσθεσε, που η Κυβέρνηση, η αντιπολίτευση έχουν δεχτεί την ρεαλιστική πρόταση της Περιφέρειας και των φορέων για ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο χωρίς διόδια με ρήτρα διαθεσιμότητας και με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων. Ο κ Αρναουτάκης ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά έργα που αφορούν τον Βόρειο Οδικό Άξονα που θα δημοπρατηθούν από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, ποσού κοντά στα 25 εκ.

Τα οποία θα συνδράμουν στην οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ.Ο κ. Αρναουτάκης μιλώντας για τα έργα οδικής ασφαλείας ανέφερε ότι « Η Περιφέρεια μας προγραμματίζει σημαντικά έργα για το 2018 μετά από μια οργανωμένη προετοιμασία που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Έργα που αφορούν την οδική ασφάλεια για όλη την Κρήτη. Συγκεκριμένα σε 450 σημεία τα οποία είναι επικίνδυνα , άμεσα δημοπρατούνται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 με προϋπολογισμό 35 εκ. Επίσης δημοπρατείται με ένα ποσό 10 εκ. ο παλιός εθνικός δρόμος». Ο Περιφερειάρχης επίσης αναφέρθηκε στην έγκαιρη προετοιμασία της Περιφέρειας στην δρομολόγηση των σημαντικών έργων διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Κρήτη άλλα και στην συνεργασία και ενίσχυση των Δήμων του νησιού.

Ο κ. Αρναουτάκης επίσης έκανε αναφορά και σε έργα υποδομής και ανάπτυξης της ΠΕ Λασιθίου, επισημαίνοντας την καλή συνεργασία με όλους τους φορείς, οι οποίοι και ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη γι αυτή την καλή συνεργασία και στήριξη του. Στην διάρκεια της εκδήλωσης τις ευχές τους εξέφρασαν, αναφερόμενοι στην συνεργασία στα έργα ανάπτυξης εκπρόσωποι της Εκκλησίας Μητροπολίτες κ.κ. Γεράσιμος και Κύριλλος ,η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, ο Βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης, οι Δήμαρχοι Αντώνης Ζερβός, Θοδωρής Πατεράκης, Θεοδόσης Καλατζάκης, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Μανόλης Κλώντζας, Γιάννης Γουλιδάκης, Γιώργος Ζερβάκης η Μαρία Βάρδα ( Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου), παρόντων του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμά Χαριτάκη, του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλη Πεπόνη, του πρώην Δήμαρχου Αγίου Νικολάου Γιώργου Χατζηδάκη, του Αστυνομικού Διευθυντή Λασιθίου Μανόλη Παπαδάκη,  του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μιχάλη Βασιλάκη, του εκπροσώπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανόλη Συλιγάρδου, Διευθυντών Υπηρεσιών, υπηρεσιακών παραγόντων κ.α.  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook