Νέα απογοήτευση για τους εργαζόμενους στον Ζωολογικό Κήπο και τους κατοίκους της γερμανικής πρωτεύουσας μετά το θάνατο του Φριτς, τον περασμένο Μάρτιο

Η γέννησή του πρόσφερε μεγάλη χαρά στους υπεύθυνους του Ζωολογικού κήπου. Ήταν ένα μοναδικό γεγονός, μία στιγμή που ονειρεύονταν πολλά χρόνια οι εργαζόμενοι στο Πάρκο του Βερολίνου. Όταν συνέβη, κατέγραψαν σε βίντεο τη γέννα, αλλά και τα πρώτα βήματα που πραγματοποίησε το πολικό αρκουδάκι σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Ωστόσο, τέσσερις εβδομάδες μετά, ο θρίαμβος της γέννησης εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Το νεογέννητο θηλαστικό δεν κατάφερε να επιβιώσει, σκορπώντας τη θλίψη τόσο στους υπεύθυνους και τους εργαζόμενους, όσο και στο κοινό, που έσπευσε να το αντικρίσει, μετατρέποντάς το σε ατραξιόν του Ζωολογικού Κήπου.

Το πολικό αρκουδάκι, η γέννηση του οποίου έκανε το γύρο του κόσμου, έζησε μόλις 26 ημέρες. Οι φύλακες το βρήκαν νεκρό τη Δευτέρα. Αμέσως έσπευσαν να το βοηθήσουν. Οι όποιες προσπάθειες έκαναν, έπεσαν στο κενό.

«Γνωρίζουμε ότι τα ποσοστά θνησιμότητας τις πρώτες εβδομάδες είναι μεγάλες. Ακόμη και έτσι, όμως, είμαστε απογοητευμένοι. Μας έχει πιάσει κατάθλιψη», δήλωσε ο υπεύθυνος φύλακας για τις πολικές αρκούδες στον Ζωολογικό Κήπο του Βερολίνου. 

Το αρκουδάκι αυτό ήταν το δεύτερο που είχε γεννήσει η μαμά Τόνια και χάθηκε. Τον Μάρτιο είχε πεθάνει το τεσσάρων μηνών αρκουδάκι της από ηπατίτιδα. Ο Φριτς, όπως ήταν το όνομά του, είχε προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό στους Βερολινέζους, καθώς ήταν το πρώτο αρκουδάκι που γεννήθηκε στην 22ετή πορεία ύπαρξης του Ζωολογικού τους κήπου.

Δείτε το βίντεο από τη γέννηση της αρκουδίτσας πριν από τέσσερις εβδομάδες…

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook