Δεν εφαρμόζεται ο νόμος σε δημόσιες υπηρεσίες, νομαρχίες, νοσοκομεία… Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η μη εφαρμογή των αντικαπνιστικών μέτρων.

Οι καταγγελίες που δέχεται η τηλεφωνική υπηρεσία του 1142 ξεπερνούν τις 60 ημερησίως, ενώ πολυάριθμα είναι και τα περιστατικά που δεν καταγγέλλονται.

Το οξύμωρο είναι ότι ένα μεγάλο μέρος των παραβάσεων σημειώνεται σε δημόσιες υπηρεσίες, σε νομαρχίες, νοσοκομεία και χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μάλιστα έχει αναφερθεί ότι βουλευτές και υπουργοί καπνίζουν κανονικά μέσα στο κτίριο της Βουλής!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Eλεύθερος Tύπος» και το δημοσίευμα στο newsbeast.gr, σε σύνολο 30.696 παραβάσεων της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, οι 27.027 αφορούν χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος , ενώ οι 2.119 αφορούν κλειστούς χώρους του δημόσιου τομέα.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο Παναγιώτης Μπεχράκης, πρόεδρος της Εθνικής και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τήρηση των μέτρων κατά του καπνίσματος:

 «Το κράτος προβαίνει σε μια πρωτοφανή επίδειξη ανεπάρκειας των ελεγκτικών μηχανισμών. Στις καφετέριες όπου ουσιαστικά το κάπνισμα επιτρέπεται κανονικά, εκπαιδεύεται η νέα γενιά να καπνίζει, αλλά γίνεται και δέκτης αντιφατικών μηνυμάτων αφού άλλα ακούει στο σχολείο και τις διαφημίσεις του Υπουργείου Υγείας και άλλα βλέπει να ισχύουν στην πράξη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook