Αργά την νύχτα της Τρίτης, 24 ώρες μετά την λήξη της προθεσμίας για το αυτόφωρο και δύο ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα, εμφανίστηκε στις αστυνομικές αρχές ο 44χρονος που κατηγορείται για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον 66χροιο λαχειοπώλη και για εγκατάλειψη του θύματος.

Ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, κατέθεσε στο Τμήμα Τροχαίας περιγράφοντας την άποψή του για το τι συνέβη το βράδυ της Κυριακής, όταν χτύπησε με το αυτοκίνητο του  τον 66χρονο την ώρα που προσπαθούσε να διασχίσει την παλαιά εθνική οδό Χανίων – Κισάμου στο ύψος της Παρηγοριάς.

Όπως δημοσίευσε το Flashnews.gr, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία με δύο κατηγορίες.

Η μια αφορά σε ανθρωποκτονία από αμέλεια , η οποία, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα επιφέρει ποινή τουλάχιστον τριών μηνών και η άλλη στην εγκατάλειψη του τόπου του δυστυχήματος, που σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, επιφέρει ποινή τουλάχιστον έξι μηνών και αφαίρεση του διπλώματος από τρεις έως έξι μήνες.

Ο 44χρονος μετά την κατάθεση, αφέθη ελεύθερος, ενώ η υπόθεση περνά πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook