Κατέρρευσε μπροστά σε ασθενή που περίμενε να τον εξετάσει – Το νοσοκομείο είχε πάρα πολύ δουλειά, λένε οι υπεύθυνοι – Η Κίνα είναι πλέον η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων που σχετίζονται με την υπερβολική εργασία

Την τελευταία της πνοή άφησε στη δουλειά της, μπροστά σε έναν ασθενή της, μια Κινέζα γιατρός σε νοσοκομείο της επαρχίας Σανξί, μετά από 18 ώρες συνεχούς και αδιάκοπης δουλειάς. 

Η δρ Ζάο Μπιανγιάνγκ ήταν 43 ετών και κατέρρευσε ενώ πήγαινε να εξετάσει έναν ακόμα ασθενή, το μεσημέρι της 29ης Δεκεμβρίου. Υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία που οδήγησε σε εγκεφαλικό και τελικά κατέληξε την επομένη το πρωί, αφού οι συνάδελφοί της δεν μπόρεσαν να την σώσουν. 

Ένας συνάδελφός της δήλωσε ότι η 43χρονη ήταν «workaholic», εθισμένη στη δουλειά της δηλαδή. «Ανεξάρτητα από το πόσο κουρασμένη ήταν, όταν κάποιος ζητούσε την βοήθειά της, έτρεχε πάντα», είπε.  
Οι γονείς της σοκαρισμένοι ενημερώθηκαν για τον θάνατό της. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Κίνα και όχι πια η Ιαπωνία, βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των χωρών με τους περισσότερους θανάτους που σχετίζονται με την εργασία. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook