Υπεγράφη σήμερα από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και τον ανάδοχο η σύμβαση κατασκευής του έργου:

«ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΤΙΣ ΔΑΦΝΕΣ»

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.790.000,00 € και καλύπτεται από το «Περιφερειακό πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013» και το Ελληνικό Δημόσιο.
Η αποπεράτωση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 540 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.
Ο νέος σταθμός θα κατασκευασθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Ηρακλείου εντός του οικισμού Δαφνών και συνολικής έκτασης 3.252,91 τ.μ. Στο δυτικό τμήμα του οικοπέδου έχει ήδη κατασκευασθεί το Νηπιαγωγείο Δαφνών, συνολικής επιφάνειας περίπου 200τ.μ..
Η ανέγερση του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού, συνολικής επιφάνειας 250,83 τ.μ. στο ισόγειο (και 250,83 τ.μ.στο υπόγειο και 22,32τ.μ σε ημιυπαίθριους χώρους θα εξυπηρετεί περίπου 30 παιδιά (βρέφη, νήπια και νήπια με αναπηρία).
Προβλέπονται 3 αίθουσες απασχόλησης οι οποίες συνοδεύονται από τους υπόλοιπους αναγκαίους χώρους για τη λειτουργία τους, δηλαδή 2 αίθουσες χώρου ύπνου και WC. Παράλληλα, δημιουργείται είσοδος , χώρος αναμονής , κουζίνα και χώροι γραφείων και προσωπικού.

Έχει προβλεφθεί η Βιοκλιματική ένταξη του Σταθμού στο περιβάλλον που εξασφαλίζει τα παρακάτω:

Άνετο μικροκλίμα στους κλειστούς και ανοικτούς χώρους του σταθμού .
Περιορισμό κατανάλωσης ενέργειας για θέρμανση και ψύξη.
Δυνατότητα λειτουργίας των κλειστών και ανοικτών κοινόχρηστων χώρων σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα εναλλακτικών χρήσεων των εγκαταστάσεων του Σταθμού όπως :
Ανεξάρτητη λειτουργία τα Σαββατοκύριακα με πρόσβαση στον υπαίθριου χώρο από παιδιά προσχολικής ηλικίας που κατοικούν στην περιοχή, για ψυχαγωγία, ήπια άθληση και ευχάριστη παραμονή των συνοδών τους.
Χρήση του κτιρίου για διάφορες εκδηλώσεις, εκτός από αυτές που προβλέπονται στο πρόγραμμα λειτουργίας του Σταθμού , και που θα απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες, όπως κουκλοθέατρο, θεατρικές παραστάσεις , χορός , εκθέσεις παιδικών έργων ή βιβλίων, γιορτές, γεύματα.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή της σύμβασης και την κατασκευή του έργου και τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι και παραμένει η εξασφάλιση των αναγκαίων υποδομών, για την πλήρη κάλυψη σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς των αναγκών όλων των δημοτών

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook