Επιστολή απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου για αυστηροποίηση των ποινών κατά των παράνομων μικροπωλητών που \” πωλούν παράνομα εμπορεύματα εξυπηρετώντας άνομα οικονομικά συμφέροντα\” όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους.

Αναλυτικά:

Η χώρα μας διέρχεται μια ιδιαίτερα αρνητική περίοδο με μεγάλη κρίση αξιών και χρέους. Η Ελληνική οικονομία και οι τοπικές αγορές βιώνουν μια ανεξέλεγκτη άνθηση της παραοικονομίας που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του νομίμου εμπορίου και αγορά του Ηρακλείου, χωρίς να αποτελεί εξαίρεση, έχει κατακλυστεί από κάθε μορφής παραεμπόριο ενώ η παραοικονομία ακμάζει.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου με την σημαντικότατη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας, του εισαγγελέα, του ΣΔΟΕ και της αστυνομίας, προσπαθεί να καταστείλει το φαινόμενο αυτό με σημαντικές ως τώρα επιτυχίες. Ταυτόχρονα με συνεχείς παρεμβάσεις του προς την πολιτική εξουσία, πιέζει για την πάταξη του παραεμπορίου και της παραοικονομίας στην ρίζα τους, στα σημεία δηλαδή που γίνεται η παράνομη εισδοχή των εμπορευμάτων και τα οποία είναι τα 2 μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας.

Η Δημοτική αστυνομία, παρά τις σημαντικές ελλείψεις που έχει, σε στενή συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, καθημερινά περιπολεί και προσπαθεί να εκδιώξει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και όχι μόνο, τους αλλοδαπούς που πωλούν παράνομα εμπορεύματα εξυπηρετώντας άνομα οικονομικά συμφέροντα. Αυτή την προσπάθεια ζητάμε να στηρίξει η πολιτεία και η δικαιοσύνη με ακόμα πιο αποφασιστικό τρόπο.

Θεωρούμε μηδαμινή την ποινή των 10 ημερών, χωρίς μάλιστα άλλες συνέπειες, που πρόσφατα επιβλήθηκε σε αλλοδαπό, που παράνομα ζει στην πόλη μας και που σε έλεγχο που επιχείρησε να του ασκήσει δημοτικός αστυνομικός στην οδό Δαιδάλου, του επετέθη και τον τραυμάτισε. Η τιμωρία θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον αποτρεπτική σε τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι στηρίζουμε αμέριστα την καθημερινή προσπάθεια των δημοτικών αστυνομικών να βάλουν τάξη και να εφαρμόζουν τον νόμο στους δρόμους της πόλης μας.
Για το Δ.Σ

Ο Γεν. Γραμματέας         Ο Πρόεδρος

Εφραίμογλου Βασίλης     Κουμαντάκης Μανόλης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook